Χανιά: «Κραυγή αγωνίας» από τους συμβασιούχους στην καθαριότητα | Ζητούν βοήθεια από τον Δήμο | Photos

χανιά-κραυγή-αγωνίας-από-τους-συμβα-667134

Τη συνδρομή του Δήμου Χανίων στον αγώνα τους, ζητούν οι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, καθώς από τέλος του μήνα λήγουν οι συμβάσεις τους και εκκινείται διαγωνισμός από τον ΑΣΕΠ για προσλήψεις με συγκεκριμένη μοριοδότηση που αφήνει έξω αρκετούς από αυτούς.

Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός περιλαμβάνει αυξημένη μοριοδότηση στους ήδη εργαζόμενους στην καθαριότητα, που όμως δεν πρόκειται να προσλάβει όλους όσους αυτή τη στιγμή απασχολεί, καθώς θα πρέπει να κατανεμηθούν και να προσληφθούν βάσει των συνολικών μορίων που συγκεντρώνει ο καθένας. Σε αυτό το κομμάτι οι εργαζόμενοι αντιδρούν, δηλώνοντας ότι πρόκειται να κινηθούν νομικά με ασφαλιστικά μέτρα κατά του δημοσίου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χανίων Αθηνά Γιαννουλάκη, υπάρχουν συμβασιούχοι-παρατασιούχοι στους 6 από τους 7 Δήμους των Χανίων, οι οποίοι αν απολυθούν θα καταρρεύσει η καθαριότητα σε όλα τα πόστα και πρέπει να τηρηθεί η υπόσχεση της κυβέρνησης και να προσληφθούν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου.Συμπλήρωσε ακόμα ότι έχουν γίνει επαφές και με τους υπόλοιπους Δημάρχους που ζήτησαν την έμπρακτη στήριξή τους στις κινητοποιήσεις τους.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος Χανίων ξεκαθάρισε ότι πρόκειται να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους στο πλαίσιο του νόμου, καθώς «όντως καλύπτουν πάγιες και διαρκής ανάγκες» στην τοπική κοινωνία, είτε προσλαμβάνοντας με 2μηνες προσωρινές συμβάσεις μέχρις ώτου ξεκαθαρίσει το τοπίο, είτε υποστηρίζοντας τους νομικά.

Ωστόσο, ο κ. Βάμβουκας εξέφρασε την ανησυχία του για το ζήτημα των σκουπιδιών και το ενδεχόμενο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί με την αποκομιδή.

Πάντως οι εργαζόμενοι από μεριάς τους κάνουν λόγο για αγώνα για το «δίκιο», καθώς μένουν χωρίς δουλειά αν δεν συμπεριληφθούν στους προσωρινούς πίνακες.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook