Χανιά | Κοπή πίτας στο δήμο Κισσάμου

χανιά-κοπή-πίτας-στο-δήμο-κισσάμου-201006

pita kissamosΗ κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Διοίκησης και των εργαζομένων του Δήμου Κισσάμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχιακού καταστήματος Κισσάμου, παρουσία του σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιου, δημοτικών συμβούλων, προέδρων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας και τοπικών φορέων.

Ο Δήμαρχος Κισσάμου, Θεόδωρος Σταθάκης αφού συνεχάρη το προσωπικό για την προσπάθεια που καταβάλλει κάθε μέρα δουλεύοντας σκληρά, για την εξυπηρέτηση των δημοτών, τους ευχήθηκε για ένα δημιουργικό και παραγωγικό έτος, με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, επισημαίνοντας για ακόμη μία φορά ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους, για την αντιμετώπιση των όποιων ζητημάτων προκύπτουν.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος τόνισε ακόμη ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες, που αντιμετωπίζει η χώρα μας και κατ επέκταση η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια, για την υλοποίηση των στόχων της σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς με «όπλα» – όπως είπε – την τεκμηριωμένη διεκδίκηση και τη συλλογική δουλεία.

Παράλληλα ο κ. Σταθάκης οριοθέτησε τους άξονες προτεραιοτήτων και τους στόχους της Δημοτικής Αρχής, οι οποίοι – μεταξύ άλλων- αφορούν:

τη δημιουργία ενός ισχυρού και βιώσιμου Δήμου, με αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και των ακολουθούμενων διαδικασιών του που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και δυσκολίες της εποχής.

τη θωράκιση του Δήμου μας με την οικονομική του εξυγίανση και τον οικονομικό εξορθολογισμό της λειτουργίας του.

την επαρκή και αποτελεσματική αντιμετώπιση και βελτίωση των θεμάτων της καθημερινότητας.

την υποστήριξη των δράσεων παιδείας και πολιτισμού και την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας – σε συνεργασία με την Εκκλησία και το εθελοντικό κίνημα της Κισσάμου – για να αντιμετωπιστεί η λαίλαπα της οικονομικής εξαθλίωσης μερίδας των συμπολιτών μας που αδυνατούν να τα φέρουν εις πέρας, εξαιτίας της πρωτοφανούς κρίσης.

Τη χρηματοδότηση και υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο εθνικό ή ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Κλείνοντας, ο κ. Σταθάκης κάλεσε όλους τους αιρετούς, τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να στηρίξουν τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για το καλό της Κισσάμου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα επόμενα 4,5 χρόνια αποτελούν άλλωστε τη χρυσή ευκαιρία να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, να δουλέψουμε σκληρά και μεθοδικά για να αλλάξουμε προς το καλύτερο το Δήμο μας, ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συνδημοτών μας και στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής, συνεχίζοντας βέβαια ότι θετικό έχει επιτευχθεί. Εμείς ως νέα δημοτική αρχή είμαστε εδώ για να ενώσουμε, μέσα από την συμμετοχή, τη σύνθεση, την κατάθεση προτάσεων, την ανάληψη πρωτοβουλιών. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε το Δήμο μας προς το καλύτερο γιατί αυτή την εντολή μας έδωσαν οι πολίτες και όχι να διαχειριστούμε και να συμβιβαστούμε με κατεστημένες αντιλήψεις και πρακτικές…».

Τέλος, σημειώνεται ότι το φλουρί από την πρωτοχρονιάτικη πίτα έπεσε στον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γεώργιο Αννουσάκη τον οποίο ο Δήμαρχος συνεχάρη και στον οποίο έδωσε ως δώρο μια εικόνα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού και εκδόσεις της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook