Χανιά | Κοινό μέτωπο για τις ΔΕΥΑ ζητά ο Άρης Παπαδογιάννης | Συνάντηση με εργαζομένους

χανιά-κοινό-μέτωπο-για-τις-δευα-ζητά-ο-121676

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ των ΟΤΑ Νομού Χανίων, βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στα γραφεία της Δημοτικής Πρωτοβουλίας 100/5, όπου συνάντησε τον επικεφαλής, κύριο Άρη Παπαδογιάννη.

Ο κ. Α. Παπαδογιάννης αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του σωματίου για την επίσκεψη, τους συνεχάρη ιδιαιτέρως για το δημιουργικό έργο που επιτελούν αλλά και για τον αγώνα που δίνουν ώστε να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα προβλήματα της επιχείρησης.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι οι ΔΕΥΑ δεν είναι δυνατόν να ενταχθούν στο σχεδιασμό του υπουργείου, αφού είναι ΝΠΙΔ που δεν αντλούν πόρους ούτε από το κρατικό προϋπολογισμό, ούτε από το προϋπολογισμό του δήμου τους, αλλά χρηματοδοτούνται από την παροχή των υπηρεσιών προς τους δημότες όσον αφορά την λειτουργία τους και την υλοποίηση των έργων υποδομής (δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, βιολογικοί καθαρισμοί λυμάτων, χημικών εργαστηρίων, κλπ).

Παράλληλα τόνισε ότι η τεχνογνωσία, η εμπειρία και η ικανότητα των στελεχών της ΔΕΥΑ, γνωρίσματα στα οποία οφείλεται και η άντληση μεγάλων ευρωπαϊκών κονδυλίων, που αποτελούν μεγάλο μέρος των εσόδων και συμβάλλουν στην δημιουργία μεγάλων έργων υποδομής, την καθιστούν μοναδική στην υλοποίηση των παραπάνω έργων, δεδομένου ότι κανένας άλλος δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας δεν καλύπτει τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Κοινή διαπίστωση των δύο πλευρών αποτελεί η αναγκαιότητα να διατηρηθεί το καθεστώς και η φυσιογνωμία των επιχειρήσεων με την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων στις ΔΕΥΑ ώστε να να συνεχίσουν απρόσκοπτα το κοινωφελές και αναπτυξιακό τους έργο.

Τέλος, συμφωνήθηκε να προταθεί σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να επισκεφθούν τις νέες εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΧ προκειμένου να διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο διεκδίκησης και την αποφυγή κλεισίματος των ΔΕΥΑ με κάθε τρόπο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook