Χανιά | Κι όμως… καπνίζει το «κλειστό» πυρηνελαιουργείο της Κισσάμου – Photos

χανιά-κι-όμως-καπνίζει-το-κλειστό-217103

pirinelaiourgeio2Κανονικά… και χωρίς το νόμο, λειτουργεί το πυρηνελαιουργείο στον Κουρφαλώνα της Κισσάμου που έχει «κλείσει» με απόφαση Βουλγαράκη για παραβίαση περιβαλλοντικών όρων και υποβάθμιση περιβάλλοντος. Οι καπνοί του εργοστασίου που είναι μέσα στον κόλπο της Κισσάμου, «πνίγουν» τους κατοίκους που έχουν κάνει τις τελευταίες ημέρες δεκάδες καταγγελίες στο zarpa.gr, γνωρίζοντας ότι λειτουργεί χωρίς άδεια.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες το εργοστάσιο λειτουργεί, παρόλο που η απόφαση της Αντιπεριφέρειας για προσωρινό κλείσιμο, έχει κοινοποιηθεί στην διοίκηση από τις 9 Φεβρουαρίου. (ΕΔΩ) «Εάν λειτουργεί, είναι θέμα των υπηρεσιών να το ελέγξουν και να επιβάλουν πρόστιμα και με ένδικα μέσα να το αναγκάσουν να κλείσει», τόνισε ο κ. Βουλγαράκης στον SUPER FM, ερωτηθείς σχετικά.

pirinelaiourgeio

pirinelaiourgeio1

Στη θάλασσα τα απόβλητα 

Το πρόβλημα με τα απόβλητα των ελαιουργείων που παραμένει άλυτο μετά από δεκαετίες, επανέφερε στο προσκήνιο το zarpa.gr, μετά από καταγγελίες αναγνώστη μας, για μαύρα λάδια μέσα στη θάλασσα, στην Φαλάσαρνα (ΕΔΩ). Όπως διαπίστωσαν οι οικείς Λιμενικές Αρχές, η διαρροή προήλθε από ελαιουργείο στον Πλάτανο που έπαθε ζημιές από την βροχόπτωση ενώ για το θέμα έχει σχηματιστεί δικογραφία.

falasarna_vromies5

Βουλγαράκης: «Δεν μπορώ να κλείσω όλα τα εργοστάσια

«Οι βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες στα Χανιά είναι ελάχιστες. Εδώ και τέσσερα χρόνια, έχω κάνει τεράστιο αγώνα για να επιβάλω τη νομιμότητα. Έχω κάνει άπειρες ενέργειες για να λύσω τα προβλήματα των αποβλήτων και στα τυροκομεία και στα ελαιουργεία. Ήδη έχω κλείσει δύο πυρηνελαιουργεία. Δεν μπορώ να κλείσω όλα τα εργοστάσια. Τι θα κάνουν τα ελαιουργεία την πυρήνα τους;» σχολίασε στον SUPER FM ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων.

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Κισσάμου, Θοδωρής Σταθάκης -πάλι μέσω του SUPER FM– έχει καλέσει την Αντιπεριφέρεια να πράξει τα νόμιμα, διαμηνύοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Κισσάμου έχει πάρει απόφαση να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες προς αυτήν την κατεύθυνση, ενέργειες.

zarpa.gr

2 thoughts on “Χανιά | Κι όμως… καπνίζει το «κλειστό» πυρηνελαιουργείο της Κισσάμου – Photos

  1. Αγαπητό zarpa ,

    Είμαι 39 ετών , δημότης του Δημου κισάμου και έχω το πλεονέκτημα να περιτριγυρίζομαι απο φυσικές ομορφιές που σπάνια της συναντάμε σε άλλα μέρη .
    .
    Φυσικές ομορφιές ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ απο καταξιωμένους οργανισμούς στον χώρο τους .
    Άκουσα (SUPER FM) αλλά και διαβασα (zarpa) με μεγάλη προσοχή τα όσα είχαν να πουν οι αιρετοί μας και το μόνο που μπορώ να σχολιάσω σαν απλώς ΔΗΜΟΤΗΣ ειναι το εξής : Όλα μπορούν να γίνουν και θα πρέπει να γίνουν για το καλό της ευρύτερης περιοχής της Κισσάμου. Ολοι οι αιρετοί ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ και κρίνονται για το έργο τους. Οι προσωπικές αντιθέσεις δεν με ΑΦΟΡΟΥΝ .
    Τα οικονομικά πλαίσια τόσο των δήμων όσο και των περιφερειών είναι στενά και χρειάζεται την ΣΥΝΝΕΡΓΑΣΙΑ όλων.
    Ας αφήσουμε λοιπόν την ΚΙΣΑΜΟ να αναπτυχθεί , το ΑΞΙΖΕΙ.

    *** Antispam disabled. Check access key in CleanTalk plugin options. Antispam service cleantalk.org. ***

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook