Χανιά | Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι οικοδόμοι

χανιά-κινητοποιήσεις-ετοιμάζουν-οι-ο-254524

Τη συμμετοχή της σε συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στην πλατεία Νέων Καταστημάτων αποφάσισε η Ενωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Χανίων η οποία θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση με υλοποίηση των προαπαιτούμενων ανοίγουν το δρόμο για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια σε όλους τους οικοδόμους».

Η Ενωση Οικοδόμων προσθέτει ότι «μπορεί να μην αυξάνει τα όρια ηλικίας στα Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, όμως αποχαρακτηρίζει αρκετές ειδικότητες, ξεκινώντας από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμους και περιφέρειες) και σε τομείς καθαριότητας, ασφαλτοστρώσεων, τοποθετήσεις μαρμάρων, χειρισμό μηχανημάτων. Παράλληλα προωθούν την αύξηση των ημερών ασφάλισης για πλήρη σύνταξη.

Με τον αποχαρακτηρισμό από ΒΑΕ ανοίγει ο δρόμος για αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 σε όλους τους οικοδόμους, παλιούς και νέους».

Η Ενωση Οικοδόμων απευθύνει “προειδοποίηση” στην κυβέρνηση «να μην τολμήσει να αγγίξει τα ΒΑΕ και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης» και ζητά άμεσα «να παρθούν μέτρα ώστε να θεωρηθούν τα βιβλιάρια υγείας διασφαλίζει όλων των οικοδόμων, ανεξαρτήτως του αριθμού ενσήμων».

Ζητά «να συμβάλουμε με την συμμετοχή μας στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, την Παρασκευή στις 16 Οκτώβρη στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, να δώσουμε αποφασιστική απάντηση με την μαζική συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων» και «να ρίξουμε όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε η επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη να έχει και την σφραγίδα του κλάδου μας».

zarpanews.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook