Χανιά | Κινητοποιήσεις για δημόσια και δωρεάν ειδική αγωγή

χανιά-κινητοποιήσεις-για-δημόσια-και-494140

Σε νέες κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση δωρεάν πρόσβασης για όλα τα παιδιά σε δημόσιες δομές ειδικής αγωγής, προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση, στο νομό Χανίων.

‘Έγιναν κάποιες ενέργειες τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, ωστόσο, επειδή το θέμα είναι φλέγον, κάνουμε σήμερα αυτήν τη σύσκεψη» ανέφερε, σε δήλωσή της η Πρόεδρος του Συλλόγου, Βηθλεέμ Νταγκουνάκη.

Όπως, η νέα σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν οι ειδικοί θεραπευτές με τον ΕΟΠΥΥ θα οδηγήσει τους ίδιους στην ανεργία και τα μικρά κέντρα στο κλείσιμο, προς όφελος των μεγάλων πολυκλινικών που θα είναι οι μόνες που θα μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά.

Ως εκ τούτου, κινδυνεύουν να μείνουν στον «αέρα» εκατοντάδες παιδιά και έφηβοι και στα Χανιά που παρακολουθούν λογοθεραπεία, εργοθεραπεία ή λαμβάνουν άλλου ειδική ψυχολογική και παιδαγωγική υποστήριξη. «Οι γονείς θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αυτοί που δεν έχουν, δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν. Και οι υπόλοιποι όμως θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα» ανέφερε,  αφού, όπως εξήγησε, δεν θα δίνεται πλέον δυνατότητα ελεύθερης επιλογής του θεραπευτή, οι συνεδρίες θα είναι ομαδικές, ο χρόνος θα μειώνεται και παράλληλα, μπαίνει πλαφόν σε ασθένειες.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook