Χανιά | Κινητοποίηση των κατοίκων για τις κεραίες στη Χαλέπα

χανιά-κινητοποίηση-των-κατοίκων-για-τ-265859
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την κοσμοσυρροή λόγω του πανηγηριού στην Αγία Κυριακή, εκμεταλλεύτηκαν οι κάτοικοι για να ενημερώσουν τον κόσμο σχετικά με τις επιπτώσεις από την ακτονοβολία που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας και να τον καλέσουν να συνταχθεί στον αγώνα για την απομάκρυνσή τους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στον κεντρικό δρόμο, έστησαν το τραπεζάκι τους, μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια και μάζευαν υπογραφές. Η κίνηση βρήκε μεγάλη απήχηση και μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να περπατήσουν λίγο παραπάνω, μέχρι το κτήριο όπου έχουν εγκαταστεθεί τέσσερις κεραίες κάτι το οποίο έχει αποτελέσει και αντικείμενο δικαστγική διαμάχης (ΕΔΩ)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Είναι γεγονός ότι η ακτινοβολία δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην υγεία» είπε στο zarpanews.gr η κα Στέλλα Αλευράκη, ευχαριστώντας τους πολίτες «που τους ζητήθηκε έναντι αδράς αμοιβής -περίπου 1000 με 1500 ευρώ το μήνα- να φιλοξενήσουν κεραίες στις οικοδομές τους και αρνήθηκαν σεβόμανοι τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον». «Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας, όμως αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι το νομικό πλαίσιο. Επειδή οι έρευνες είναι πανάκριβες, της χρηματοδοτούν οι ίδιες οι εταιρίες κι έτσι τα αποτελέσματα είναι στα μέτρα τους», προσέθεσε.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook