Χανιά | Καφενείον… ο Δήμος! | Photos

χανιά-καφενείον-ο-δήμος-photos-76379

podil9

«Εντοπίστηκε άδειο πεζοδρόμιο στο κέντρο των Χανίων! Ευκαιρία να πιούμε καφέ! Μια έκπληξη στο Δήμο Χαλίων!»

Αυτόν τον ευρηματικό και πρωτότυπο τρόπο επέλεξαν οι «Ποδηλάτρεις» για να «καυτηριάσουν» την «τραγική», όπως την χαρακτηρίζουν, κατάσταση που επικρατεί στα Χανιά, όπου «Ο Δημόσιος Χώρος είναι υπό εξαφάνιση».

podil2Έτσι, έστησαν τα τραπεζάκια και τα καρεκλάκια τους, οργάνωσαν το «καφέ» τους και άρχισαν μέρα-μεσημέρι, να μαζεύουν πελάτες, να παίρνουν παραγγελίες, να σερβίρουν… και όλα αυτά μετά μουσικής φυσικά:

podil7«Όπως κάνουν δηλαδή τόσα μαγαζιά που έχουν καταλάβει το δημόσιο χώρο στα Χανιά, όχι απλώς παράνομα αλλά συχνά και με την άδεια της Δημοτικής Αρχής», εξηγεί ο Γιώργος, εκ μέρους της ομάδας.

podil4«Περάστε-περάστε, υπάρχει τραπεζάκι στο βάθος», παρότρυναν τους περαστικούς, που – μετά την αρχική έκπληξη- υποδέχονταν ευχάριστα την πρωτοβουλία.

podilΟι ιδιαίτεροι αυτοί «πελάτες», άκουγαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις διαπιστώσεις της ομάδας: «Παγκάκια εξαφανίζονται, δρομάκια κλείνουν, πεζοδρόμια καταλαμβάνονται, οι πεζοί κατεβαίνουν στην άσφαλτο, τα καροτσάκια με τα μωρά στη μέση του δρόμου, οι ανάπηροι δεν χωράνε. Ομπρέλες, νάυλον, ηχορρύπναση. Οι πλατείες εξαφανίζονται».

podil3Είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν σθεναρά, το αυτονόητο, όπως λένε δικαίωμα του πολίτη, να ζει άνετα στην πόλη του.

podil6«Εμείς δεν θέλουμε να κλείσει κανένα μαγαζί», λένε, θέλουμε σεβασμό.

kalergon1Ζητούν από τη Δημοτική Αρχή να κάνει τους ελέγχους που πρέπει, να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στο θέμα των αδειών, να προχωρήσει σε αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες.

Ζητούν από τους Χανιώτες να μποϋκοτάροτυν τα μαγαζιά αυτά, που «υποβιβάζουν το αστικό τοπίο, παραβιάζουν τους νόμους και προσβάλουν την αισθητική της πόλης».

 

3 thoughts on “Χανιά | Καφενείον… ο Δήμος! | Photos

  1. …και τι έγινε? Δεν ίδρωσε κανενός το αυτί. Αν μάλιστα επιμείνουν οι ποδηλάτρεις στο θέμα (ήδη την παρασκευή έχει 2η δράση), προβλέπω τραμπουκισμούς και νονούς της νύχτας να καθαρίζουν.

  2. Αφήστε ρε παιδιά τον Δήμαρχο, τι σας έκανε; Μήπως ξόδεψε ένα σκασμό λεφτά από αυτά των δημοτών του για να φτιάξει γήπεδο σε μεγαλοεπιχειρηματίες του νομού; Μήπως διόρισε στον Δήμο ανήψια συμβούλου του με μισθό στο χιλιάρικο χωρίς καν να έχει ελληνική παιδία; Μήπως ο αντιδήμαρχος του τσιμεντοποίησε την πλατεία δικαστηρίων για να βάλει ο κολητός του τραπεζάκια; Μήπως έφτιαξε ένα θέατρο που βλέπει το 50% των θεατών την σκηνή; Μήπως έχει εξαφανίσει επιτυχώντες σε διαγωνισμούς για κάλυψη θέσεων εργασίας για να τακτοποιήσει τους συγχωριανούς από το Καστέλι; Αχάριστοι. Δημαρχάρα έχουμε. Δείτε που γκρεμίζει και το νοσοκομείο ρε. χου ρε! ζαρπ ρε!

  3. Γιατί, μήπως ξεχάσανε οι Χανιώτες που γκρέμισε παράνομα, με επιδεικτικό αυταρχισμό, το λιμενικό περίπτερο, το οποίο ήταν ένα μνημείο σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής και το οποίο με ευρηματικό και τέλειο τρόπο αποτελούσε θαυμαστή αισθητική ενότητα με το τούρκικο τέμενος Γυαλί Τζαμί, που τώρα αναδείχθηκε πλέον και στέκει μόνο του σαν σκ@τούλα τουρλωτή στον χώρο, κάνοντας ακόμα πιό αισθητή την απουσία του λιμενικού περιπτέρου που αποτελούσε καλαίσθητη συνέχειά του στον χώρο. Τώρα ο χώρος είναι πλέον άδειος και άσχημος, σίγουρα «κάτι του λείπει» και γι’ αυτό εφρόντισε ο νυν Δήμαρχος, αφαιρώντας του γραφικότητα και ομορφιά. . Ειλικρινά, πονάει η ψυχή μου όταν βλέπω την θλιβερή σημερινή εικόνα του τοπίου, και θεωρώ ότι πρέπει να τιμωρηθεί γι’ αυτό ο πρωταθλητής στο γκρέμισμα δήμαρχός μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook