Χανιά | Καταρρέει ο Επιπρομαχώνας του Αγίου Δημητρίου | Νέα κατολίσθηση | Photos

χανιά-καταρρέει-ο-επιπρομαχώνας-του-α-498056

Μια δεύτερη κατολίσθηση στον Επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου, απέναντι από το σχολείο της Βασίλισσας, στην οδό Ντουνόπαπα, σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.
katolisthisi_epipromaxonas (1)katolisthisi_epipromaxonas (2)Ειδικότερα, πριν καν ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης της ζημίας, άλλο ένα μεγάλο κομμάτι του κτίσματος κατέρρευσε, σηματοδοτώντας τον υψηλό κίνδυνο κατολίσθησης όλου του μνημείου και τον κίνδυνο να τραυματιστεί κάποιος περαστικός.
katolisthisi_epipromaxonas (4)katolisthisi_epipromaxonas (3)katolisthisi_epipromaxonas (6)Η δεύτερη κατολίσθηση σημειώθηκε σε τμήματα που είχαν ξανά χτιστεί μετά από παλαιότερη κατολίσθηση.

katolisthisi_epipromaxonas (7)

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη κατολίσθηση έγινε λίγες ημέρες πριν δείτε εδώ.

Επιπρομαχώνας Lando ή Schiavo ή Αγίου Δημητρίου

Ο επιπρομαχώνας αυτός καλύπτει τη νοτιοδυτική γωνιά των ενετικών οχυρώσεων και πήρε το όνομα του από την ομώνυμη ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου που υπήρχε στην περιοχή «Κρύο Βρυσάλι».

Ο ομώνυμος κυκλικός επιπρομαχώνας, διατηρείται εξολοκλήρου με αρκετές ανακατασκευές στην κορυφή του οποίου αποκαλύφθηκε μετά από ανασκαφική έρευνα το parapetto και οι κανονιοθυρίδες. Η 13η εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων πραγματοποίησε την αποκατάσταση του συγκεκριμένου Επιπρομαχώνα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook