Χανιά | Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη Ακουμιανάκη | Πρότεινε να κατηγορηθούν κι άλλοι γιατροί

χανιά-καταπέλτης-ο-εισαγγελέας-στη-δί-219159

stella_rethΚαταπέλτης ήταν η αγόρευση του Εισαγγελέα στην δίκη για το θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη, που ουσιαστικά θεώρησε πως οι ευθύνες του νεαρού που ήταν εκείνο το βράδυ με την 16χρονη και στην υπό εξέλιξη διαδικασία κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, είναι βαριές ενώ το ίδιο υποστήριξε και για τον ένα από τους δύο ειδικευόμενους γιατρούς που τη νύχτα εκείνη ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο περιστατικό.

Το ενδιαφέρον της αγόρευσης του εισαγγελέα πέρα από τις προτεινόμενες από τον ίδιο αποφάσεις εστιάζεται και στο ότι ανάλογες ευθύνες για το θάνατο της κοπέλας έχουν και άλλοι δύο ειδικευόμενοι γιατροί που είχαν εφημερία στο νοσοκομείο Ρεθύμνου την ίδια μέρα.

Συγκεκριμένα ο Εισαγγελέας πρότεινε να υπάρξει καταδικαστική απόφαση για βιασμό η τουλάχιστον κατάχρηση για ασέλγεια σε βάρος του 23χρονου τότε κατηγορούμενου.

Σχετικά με την κατηγορία για θανατηφόρο έκθεση, ο εισαγγελέας πρότεινε να απαλλαγεί για αυτό το αδίκημα

Σε ότι αφορά τον ένα γιατρό ο εισαγγελέας πρότεινε η απόφαση να είναι απαλλακτική θεωρώντας πως έκανε με βάση τα δεδομένα και όσα γνώριζε για τον περιστατικό, παραλαμβάνοντας την Στέλλα ότι έπρεπε.

Για τον δεύτερο ειδικευόμενο πρότεινε η απόφαση να είναι καταδικαστική για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο Εισαγγελέας αιτιολόγησε το σκεπτικό του λέγοντας πως από τις 04:45 το πρωί και μέχρι τις 08:45 που επήλθε ο εγκεφαλικός θάνατος της Ακουμιανάκη δεν υπήρξε καμία ιατρική επανεκτίμηση από τον εφημερεύοντα ιατρό, για το πώς εξελίσσεται το περιστατικό.

Σε ότι αφορά τους άλλους δύο ειδικευόμενους γιατρούς ο Εισαγγελέας της Έδρας είπε πως και αυτοφέρουν ανάλογες ευθύνες για το θάνατο της 16χρονης καθώς δεν έκαναν αυτά που ορίζει ο νόμος και οι υποχρεώσεις τους το μοιραίο βράδυ, θεωρώντας πως και αυτοί θα πρέπει να κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Μάλιστα έκανε γνωστό πως η πρόταση του θα σταλεί στην Εισαγγελία του Ρεθύμνου που τελικά θα λάβει και την σχετική απόφαση.

Επισημαίνεται πως η αγόρευση του Εισαγγελέα περιελάμβανε μεταξύ άλλων αναφορά των περιστατικών που έλαβαν χώρα εκείνη τη νύχτα από την στιγμή της συνάντησης της 16χρονης με τους δύο νεαρούς μέχρι την ώρα που ουσιαστικά η Στέλλα κατέληξε στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου.

Να σημειώσουμε πως κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του Εισαγγελέα σημειώθηκε η αποχώρηση από την αίθουσα του Δικαστηρίου του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου νεαρού.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η αγόρευση του Εισαγγελέα ξεκίνησε με αναφορές στο χαρακτήρα της Ακουμιανάκη την οποία χαρακτήρισε ως ένα συγκροτημένο άτομο που προέρχονταν από συγκροτημένη επίσης οικογένεια.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Αν. Γερ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook