Χανιά | Καταγγέλλουν την απαράδεκτη κατάσταση στις μετακινήσεις τους οι μαθητές του Λυκείου Αλικιανού

χανιά-καταγγέλλουν-την-απαράδεκτη-κα-300597

Για μια απαράδεκτη κατάσταση που συνεχίζεται και φέτος και αφορά στην μετακίνηση των μαθητών του Γενικού Λυκείου Αλικιανού, από και προς το σχολείο κάνουν λόγο με σχετική τους ανακοίνωση οι μαθητές του Λυκείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «οι μαθητές που είναι αναγκασμένοι να καταβάλουν έως 2€ ημερησίως για το εισιτήριο μετακίνησής τους προς και από το σχολείο για αποστάσεις κάτω των 4 χιλιομέτρων. Η πολιτική αυτή τείνει να συνθλίψει οικονομικά τις οικογένειες των παιδιών, που αδυνατούν ν’ ανταπεξέλθουν σ’ αυτές τις πολιτικές.»

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Ως μαθητές του Γενικού Λυκείου Αλικιανού θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε για την απαράδεκτη κατάσταση που ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται και φέτος , όσον αφορά τις μετακινήσεις μας προς και απο το σχολείο. Πιο συγκεκριμένα, ο νόμος προβλέπει δωρεάν μετακίνηση προς και από το σχολείο σε μαθητές που η περιοχή κατοικίας τους υπερβαίνει τα 4 χιλιόμετρα  από αυτό.

Στον αντίποδα αυτής της νομοθεσίας βρίσκονται οι μαθητές που είναι αναγκασμένοι να καταβάλουν έως 2€ ημερησίως για το εισιτήριο μετακίνησής τους προς και από το σχολείο για αποστάσεις κάτω των 4 χιλιομέτρων. Η πολιτική αυτή τείνει να συνθλίψει οικονομικά τις οικογένειες των παιδιών, που αδυνατούν ν’ ανταπεξέλθουν σ’ αυτές τις πολιτικές. Αν σκεφθεί κανείς ότι ένας μαθητής χρειάζεται 46€ μηνιαίως μόνο για την μετακίνησή του με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, στις περισσότερες δε περιπτώσεις μιλάμε για δύο ή και τρία αδέλφια που φοιτούν στο ίδιο σχολείο, μπορείτε να φανταστείτε το τεράστιο οικονομικό κόστος που πρέπει να καταβάλουν οι οικογένειές τους σε συνδυασμό βέβαια και με τις άλλες οικονομικές υποχρεώσεις.

Η περιοχή, στην οποία εδρεύει το σχολείο μας είναι επαρχιακή και οι γονείς των παιδιών δυσκολεύονται να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο, καθώς η πλειοψηφία αυτών απασχολούνται σε γεωργικές εργασίες. Πέρα όμως απ’ όλα τα παραπάνω, οι πρακτικές αυτές σιγά-σιγά θα οδηγήσουν στον αποκλεισμό μας από το αγαθό της μόρφωσης και του δικαιώματός μας για δωρεάν εκπαίδευση.

Σε μία εποχή που βάλλεται από την οικονομική και όχι μόνο κρίση, η γνώση και η μόρφωση είναι τα μόνα εφόδια που θα μας θωρακίσουν απέναντι στους οποιουσδήποτε μηχανισμούς χειραγώγησής μας. Θέλουμε να έχουμε την πεποίθηση ότι ως εκπρόσωποι των τοπικών αρχών θα μας σταθείτε στο δίκαιο αίτημά μας και ευελπιστούμε ότι θα καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια προς επίλυση του.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook