Χανιά | Κατάληψη στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης | Ανακοίνωση εκπαιδευτικών

χανιά-κατάληψη-στα-γραφεία-της-δευτερ-78246

kathigites660Σε κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Χανίων, προχώρησαν το πρωί εκπαιδευτικοί αντιδρώντας στην απόλυση 2.500 καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης.

Όπως είπε μιλώντας στον SUPER FM 89.6 ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων  Γιάννης Τσαμαντάκης 2.500 εκπαιδευτικοί θα βρεθούν ξαφνικά στο δρόμο. Ο κ. Τσαμαντάκης τόνισε πως η τεχνική εκπαίδευση είναι ένα φιλέτο που εδώ και χρόνια το λυμαίνονται κάποια ιδιωτικά ΙΕΚ. «Κάποιοι μαθητές που είχαν σαν διέξοδο την τεχνική εκπαίδευση, και τις συγκεκριμένες ειδικότητες αναγκαστικά, αν και εφόσον έχουν τη δυνατότητα θα στραφούν στα ιδιωτικά ΙΕΚ.»

Μιλώντας στον SUPER FM 89.6 εκπαιδευτικός που χάνει τη δουλειά της είπε πως το ότι χάνει τη δουλειά της το πληροφορήθηκε η ίδια, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι της από το ίντερνετ. Οι καθηγητές που από τη μια μέρα στην άλλη θα χάσουν τη δουλειά τους σε επίπεδο Χανίων είναι τουλάχιστον 65, ενώ όπως σημείωσε η υπό απόλυση εκπαιδευτικός οι ειδικότητες που καταργούνται είναι ειδικότητες που έχουν ανταπόκριση στην αγορά εργασίας, και οι οποίες έχουν το μεγαλύτερο μαθητικό δυναμικό.

Επισημαίνεται πως η κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι η πρώτη αντίδραση των εκπαιδευτικών, καθώς οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν ενώ για το Σάββατο έχει προγραμματισθεί από την ΕΛΜΕ συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις εκπαιδευτικοί των Χανίων εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

«Χανιώτες – Χανιώτισσες

Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου συστηματικά εξαθλιώνει με τις ενέργειές της όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και του στερεί την αξιοπρέπεια.

Ταυτόχρονα, κάθε φορά φροντίζει να συκοφαντεί διαφορετικό κλάδο εργαζομένων, χρησιμοποιώντας τα ελεγχόμενα Μέσα Μαζική Επικοινωνίας. Έτσι διχάζει το λαό, για να υλοποιεί τις αποφάσεις της Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ, στρέφοντας τη μια εργασιακή ομάδα εναντίον της άλλης. Στα «επιτεύγματα» της συγκυβέρνησης περιλαμβάνονται:

•Η διάλυση ιδιωτικών επιχειρήσεων πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους.

•Την απόλυση  των σχολικών φυλάκων και καθαριστριών των σχολικών μονάδων.

•Ο «ξαφνικός θάνατος» της Ε.Ρ.Τ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

•Το κλείσιμο δεκάδων Μονάδων Υγείας.

•Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας

•Η καταλήστευση και στη συνέχεια η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ο κατάλογος συνεχίζεται μακρύς…

Από τη «μεταρρυθμιστική – αναπτυξιακή» πολιτική δεν ξεφεύγει ούτε η Δημόσια Εκπαίδευση!

Στις 9/7/2013 ανακοινώθηκε ένας ακόμα «ξαφνικός θάνατος» αυτός της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που περιλαμβάνει:

•Την κατάργηση 52 ειδικοτήτων από τις ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ.

•Την έξοδο χωρίς απολυτήριο και πτυχίο 20.000 μαθητών !

•Την άμεση  απόλυση ,με ότι αυτό συνεπάγεται, 2.500 μονίμων εκπαιδευτικών και έπεται η απόλυση Εκπαιδευτικών πολλών άλλων γενικών και τεχνικών ειδικοτήτων.

•Την απόλυση 12.000 αναπληρωτών και ωρομισθίων.

•Την ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου τμήματος της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Δωρεάν Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Άμεσα στερούνται οι μαθητές την πρόσβαση στην αγορά εργασίας μιας και τα επαγγέλματα υγείας είχαν άμεση απορρόφηση.

Υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, επιβαρύνονται με δίδακτρα οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, χάνεται η δυνατότητα των μαθητών να αποφοιτήσουν από ειδικότητες που είχαν επιλέξει.

Το «φιλέτο» της εκπαίδευσης σε αυτές τις ειδικότητες χαρίζεται στον ιδιωτικό τομέα με πρωτοβουλία του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου.

Συμπολίτες – Συμπολίτισσες δεν υπάρχει άλλη λύση. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τον επόμενο «ξαφνικό θάνατο» εργαζομένων και δημοσίων αγαθών. Είναι απόλυτα αναγκαίο να ενωθούμε όλοι μαζί πέρα από ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση και να αντισταθούμε στον κατακερματισμό της Ελληνικής κοινωνίας. Να διεκδικήσουμε το μέλλον το παιδιών μας σε μια πραγματική δημοκρατία ενεργώντας άμεσα μαζικά και συντονισμένα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Οι Αγωνιζόμενοι Εκπαιδευτικοί»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook