Χανιά | Κατάληψη για το εισιτήριο στο Λύκειο Αλικιανού

χανιά-κατάληψη-για-το-εισιτήριο-στο-λύ-189097

katalipsi.alikianos.coverΣημαντικό οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα, δημιουργεί στους μαθητές του πρώην Δήμου Μουσσούρων και στις οικογένειές τους, η υποχρέωση που έχει επιβληθεί από το Υπουργείο, να πληρώνουν εισιτήριο για την μεταφορά τους στο λύκειο, όσοι μένουν σε απόσταση μικρότερη των πέντε χιλιομέτρων.

Έτσι, για το λύκειο Αλικιανού, πρέπει να πληρώνουν 1,60 ευρώ/ημέρα (ή 0,80 ευρώ αν έχουν κάρτα), όσοι μένουν στην Αγιά, τον Βατόλακκο ή τον Σκινέ. «Υποτίθεται ότι η παιδεία είναι δωρεάν όμως απ’ ότι φαίνεται δεν είναι», διαπίστωσε η πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, Ιφιγένεια Λεβεντάκη

«Δεν μπορείς να δίνεις κάθε μέρα 2 ευρώ μόνο για την μετακίνηση. Φανταστείτε κάποιες οικογένειες που έχουν δύο ή περισσότερα παιδιά», είπε, εξηγώντας ότι οι μαθητές, πριν προχωρήσουν στην κατάληψη έστειλαν τα αιτήματά τους στον Δήμο Πλατανιά και στην Αντιπεριφέρεια χωρίς όμως να λάβουν καμία απάντηση.

«Αυτή τη στιγμή το ετήσιο κόστος της μεταφοράς των μαθητών είναι περίπου 10 χιλιάδες ευρώ και η Πολιτεία κατάφερε και το μετέφερε στις πλάτες των γονιών μας, αγνοώντας την οικονομική κρίση που περνάει κάθε σπίτι. Παλεύουμε για μια πραγματικά δωρεάν παιδεία» τόνισε από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Μπαλανίκας.

Δίκαιο το αίτημα των μαθητών 

«Η απόφαση αυτή στέλνει εκατοντάδες μαθητές στο πεζοδρόμιο και εντείνει τη φτωχοποίηση που ήδη έχει επέλθει στις οικογένειες. Είναι ανήθικο να λέμε ότι έχουμε δωρεάν παιδεία. Πού είναι όλοι αυτοί οι φορείς που πέρυσι τέτοια περίοδο, πανηγύριζαν ότι λύσανε το θέμα της μεταφοράς των μαθητών;», τόνισε από την πλευρά του δημοτικός σύμβουλος Πλατανιά, Ιωάννης Κασσελάκης.  Ο ίδιος, έχει θέσει όπως είπε το θέμα στον Δήμο του Πλατανιά, χωρίς να λάβει κάποια απάντηση. «Εμείς έχουμε πει στον Δήμαρχο Πλατανιά ότι έχουμε την δύναμη και τη γνώση αν θέλει να συζητήσουμε και να βρούμε τη λύση. Οι λύσεις υπάρχουν. Η αδιαφορία είναι αυτό που σκοτώνει.».

katalipsi.alikianos1

Βρίσκουν τις αποστάσεις μέσω… google!

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι η αντίστοιχη απόσταση για τους μαθητές Γυμνασίου έχει προσδιοριστεί στα 2 χλμ. Δηλαδή μπορεί από το ίδιο σπίτι, το σχολικό να παίρνει μόνο το παιδί που πηγαίνει στο Γυμνάσιο και να αφήνει το παιδί του Λυκείου, το οποίο, για να εδικαιούτο δωρεάν μεταφορά θα έπρεπε να μένει πιο μακρυά!

Μάλιστα, το μέτρο εφαρμόζεται με ιδιαίτερη σχολαστικότητα, με τους υπεύθυνους του ΚΤΕΛ να επιστρατεύουν ακόμη και τους χάρτες της Google για να εξακριβώσουν εάν οι αποστάσεις που έχουν δηλωθεί είναι πραγματικές.

Κατάληψη

Τα παιδιά που ζητούν να δοθεί μια λύση στο πρόβλημά τους, δηλώνουν ότι η κατάληψη πρόκειται να συνεχιστεί και αύριο.

katalipsi.alikianos2

zarpa.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook