Χανιά | Καρέ – καρέ ο ομαδικός γάμος των 32 Κινέζων! Photos

χανιά-καρέ-καρέ-ο-ομαδικός-γάμος-των-32-141060

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜπορεί στους γάμους η ευχή «και του χρόνου» να μην συνηθίζεται, στην περίπτωση των 16 ζευγαριών όμως που χθες  «παντρεύτηκαν αλά Ελληνικά» στα Άπτερα… ταιριάζει «γάντι», καθώς στόχος της διοργάνωσης είναι η προσέλκυση γαμήλιου τουρισμού στην περιοχή.

Με σκηνικό τον τουρκικό  Κουλέ και φόντο το κρητικό πέλαγος, τα 16 ζευγάρια των νεονύμφων από τη Σαγκάη, ανανέωσαν τους όρκους της αγάπης τους, υπό τις μελωδίες της Κρητικής λύρας.

Οι «γάμοι» έγιναν στο πλαίσιο της διοργάνωσης “Rose Weddings”, υπό την εποπτεία του προέδρου της διοργάνωσης γάμων στη Σαγκάη, μαγνητοσκοπήθηκαν από τηλεοπτικά συνεργεία και θα προβληθούν σε δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή με εκατομμύρια τηλεθεατές αλλά και στην τουριστική εβδομάδα γάμων της Σαγκάης.

Η τελετή

«Ο αέρας εδώ είναι πολύ δυνατός, όπως και ο χαρακτήρας των ανθρώπων είναι πολύ έντονος», είπε η δημοφιλής παρουσιάστρια της Κινεζικής τηλεόρασης, ανοίγοντας την τελετή. «Στην Κίνα πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι η ωραιότερα χώρα στον κόσμο. Η χώρα των μύθων», συμπλήρωσε.

Με ανάλογη θέρμη και σεβασμό για τη χώρα μας, εκφράστηκαν και τα νεαρά ζευγάρια. Όλοι δήλωσαν κατενθουσιασμένοι από την έως τώρα εμπειρία τους στα Χανιά και τόνισαν ότι για εκείνους αυτό το ταξίδι ήταν «όνειρο ζωής».

Στον χώρο της τελετής, τα ζευγάρια έφτασαν με συνοδεία κρητικών οργάνων ενώ «αρχαίες Ελληνίδες ιέρειες» ανέλαβαν την τελετή.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αφού παρατάχθηκαν στη σειρά και άκουσαν τις ευχές του Δημάρχου και του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων οι γαμπροί φόρεσαν τα δαχτυλίδια στις νύφες και τις φίλησαν. Έπειτα, τα ζευγάρια ανανέωσαν τους όρκους της αγάπης τους και δέχθηκαν αναμνηστικά δώρα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μετά την τελετή, μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «το Ρόδον», κέρασαν τους νεόνυμφους μέλι και καρύδια και φόρεσαν λευκά σαρίκια στους γαμπρούς.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Η διοργάνωση 

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του zarpa.gr, οι 32 νεόνυμφοι, είναι πολύ νέοι σε ηλικία, όπως συνηθίζεται στην Κίνα ενώ ανήκουν σε υψηλή οικονομική και κοινωνική τάξη.

kinezoi gamos1

Η διερμηνέας της τελετής Εμμανουέλλα Χατζάκη, εξήγησε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι ο γαμήλιος τουρισμός είναι πολύ ανεπτυγμένος στην Κίνα και πολλά νέα ζευγάρια που έχουν την οικονομική άνεση, επιλέγουν να κάνουν ένα τέτοιο ταξίδι.

Στα Χανιά, είναι η πρώτη φορά που επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο και η σημερινή επιτυχία είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας Περιφερειακής Ενότητας, Δήμου Χανίων, Επιμελητηρίου, Εμπορικού Συλλόγου, Ένωσης Ξενοδόχων και κυρίως, ανιδιοτελούς προσφοράς των τοπικών εμπόρων, επιχειρηματιών και επαγγελματιών γάμου που ως χορηγοί προσέφεραν δωρεάν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία για την προσέλκυση των Κινέζων ήταν της ειδικής συνεργάτιδας της Περιφέρειας κυρίας Μαρίας Ζησούλη.

Για την παραχώρηση του μνημείου, σύμφωνα με πληροφορίες μεσολάβησε η ίδια η υπουργός τουρισμού κα Κεφαλογιάννη.

Ωστόσο, κακή εντύπωση προκάλεσε σε παρευρισκόμενους και διοργανωτές η αιφνιδιαστική απόφαση της αρχαιολογίας να μην επιτρέψει στους λυράρηδες και τους χορευτές να συνοδεύσουν τα ζευγάρια από τα λεωφορεία ως το φρούριο.

Ευτυχώς, η μικροένταση εκτονώθηκε γρήγορα και η τελετή ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση που ωστόσο δεν δυσαρέστησε τα ζευγάρια.

 Ο «μήνας του μέλιτος»

Τα ζευγάρια, απόψε θα φάνε στο ξενοδοχείο τους, παραδοσιακά κρητικά πιάτα ενώ θα μείνουν για αρκετές ημέρες στην περιοχή για διακοπές, συμμετέχοντας και σε διάφορες αγροτουριστικές δραστηριότητες.

zarpa.gr

 

2 thoughts on “Χανιά | Καρέ – καρέ ο ομαδικός γάμος των 32 Κινέζων! Photos

  1. Διόρθωση Τα Δώρα έγιναν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Τα Άπτερα» και ήταν σαρίκι για τους γαμπρους. Κρητικές Παραδοσιακές πετσέτες για τις νύφες και ένα πουγκι με τσικουδιά και ρακόμελο.

  2. Είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, αυτός ο Δήμαρχος και αυτός ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων; Αυτοί οι δυο κύριοι που παντρεύουν ζευγάρια κινέζων στο νησί, με κρητικά όργανα και με… ιέρειες;
    http://xairete.blogspot.gr/2014/04/blog-post_26.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook