Χανιά | ΚΑΠΗ… και για νέους σχεδιάζει ο Δήμος

χανιά-καπη-και-για-νέους-σχεδιάζει-ο-190829

triti ilikia cover«Ούτε καρφίτσα» δεν «έπεφτε» στην αίθουσα του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, όπου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, γιορτή για τους ηλικιωμένους από τον ΔΟΚΟΙΠΠ του Δήμου Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.

triti ilikia1

«Ρόλο για όλους» στην τοπική κοινωνία ζήτησε ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας που «άνοιξε» την εκδήλωση χαιρετώντας «τα νιάτα» όπως αποκάλεσε τους συγκεντρωμένους. Η συμβολή των ηλικιωμένων, όπως είπε, είναι «πολύτιμη» καθώς καλούνται να μεταλαμπαδεύσουν την εμπειρία τους, μετατρέποντάς την σε γνώση για τους νεώτερους.

ΚΑΠΗ για όλες τις ηλικίες 

«Η τρίτη ηλικία έχει προσφέρει τα μέγιστα στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας και παραμένει ακόμα ενεργή ειδικά στην στήριξη του οικογενειακού θεσμού» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ, Μιχάλης Βλαχάκης και  αναφέρθηκε στις δράσεις του οργανισμού που στόχο έχουν «να παραμένουν οι ηλικιωμένοι ισότιμα και ενεργά μέλη στην κοινωνία μας». Επίσης, αποκάλυψε ότι στον σχεδιασμό της νέας δημοτικής αρχής, είναι να «μετατραπούν τα ΚΑΠΗ σε «Αποκεντρωμένες Κοινωνικές Μονάδες» οι οποίες θα προσφέρουν συνολικά κοινωνικές υπηρεσίες σε όλες τις ευπαθείς ομάδες ανεξαρτήτου ηλικίας».

Στην ομιλία του, ο κ. Βλαχάκης αναφέρθηκε στη γήρανση του πληθυσμού, παρουσιάζοντας στατιστικές εκτιμήσεις, με βάση τις οποίες, σε κάποια χρόνια, το 24% του πληθυσμού, θα έχει ηλικία 65+, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό σήμερα είναι 17%. Γι’ αυτό, όπως είπε, πρέπει να ενισχυθούν τόσο τα δικαιώματα όσο και ο ρόλος των ηλικιωμένων στην κοινωνία.

triti ilikia

Η γιορτή

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 και περιλαμβάνει θεατρικά δρώμενα από παιδιά δημοτικού αλλά και της θεατρικής ομάδας του ΚΑΠΗ Παλιάς Πόλης, προβολή βίντεο, φωτογραφικές εκθέσεις, ποιήματα, μαντινάδες, παρουσιάσεις που θα ολοκληρωθούν μετά τις 8 το βράδυ, με μουσικές από τον συνθέτη Λίνο Κόκοτο και τη χορωδία των ΚΑΠΗ.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook