Χανιά | Μύρισε καλοκαίρι! Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες | Τι προβλέπει ο Μανώλης Λέκκας

χανιά-μύρισε-καλοκαίρι-τι-καιρό-θα-κά-0

Οι υψηλές θερμοκρασίες που σε κάποιες περιπτώσεις θα φθάνουν και τους 27-28 βαθμούς Κελσίου θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών στα Χανιά, αλλά και γενικότερα στην Κρήτη.

Αναλυτικά ο καιρός σύμφωνα με τα όσα είπε στο zarpanews.gr, o μετεωρολόγος κ. Μανώλης Λέκκας

Πέμπτη

Καλός προβλέπεται ο καιρός για την Πέμπτη, με ηλιοφάνεια, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ, και αργότερα προς το μεσημέρι θα φθάσουν στα δυτικά τα 4- 5 μποφόρ. Το βράδυ και από τα ξημερώματα της Παρασκευής θα παρουσιάσουν όμως μια περεταίρω ενίσχυση ιδιαίτερα στα δυτικά του νομού Χανίων και στα πελάγη με την ένταση τους να φθίνει στα 5 και τοπικά 6 μποφόρ και ενδεχομένως στο κεντρικό Αιγαίο και τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να δώσει υψηλότερες τιμές εξαιτίας μιας θερμής εισβολής στην Κρήτη από τα ξημερώματα της Πέμπτης με την ελάχιστη τιμή της να ξεκινάει από τους 14-15 βαθμούς Κελσίου με την μέγιστη να φθάνει κοντά 26-26 βαθμούς.

Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένεται επίσης καλός καιρός με ενδεχόμενη εμφάνιση υψηλών νεφώσεων. Οι άνεμοι θα διατηρηθούν τις πρωινές ώρες από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 4-5 και τοπικά στα πελάγη και 6 μποφόρ σταδιακά όμως θα στραφούν από δυτικές διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν στα 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία λόγο και της θερμής εισβολής που κορυφώνεται την Παρασκευή αναμένεται να σημειώσει υψηλότερες τιμές με την ελάχιστη να κυμαίνεται στους 17-18 βαθμούς και την μέγιστη να φθάνει τους 27 με 28 βαθμούς.

Σάββατο

Το Σάββατο αναμένεται να συνεχιστούν οι καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα στραφούν από ανατολικές διευθύνσεις στα 2-3 μποφόρ στις περισσότερες περιοχές του νησιού και σε περιοχές των Χανίων ίσως φθάσουν τα 4 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μια μικρή πτώση και θα κυμανθεί από τους 16 έως τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή

Και την Κυριακή ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι καλός. Οι άνεμοι θα έχουν εξασθενήσει αρκετά και η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ σε κάποιες περιοχές θα ξεπεράσει τους 26 – 27 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σε ότι αφορά το κύμα σκόνης που θα εμφανιστεί στην Κρήτη τις επόμενες ημέρες ο κ. Λέκκας είπε πως «οι ατμοσφαιρικές συνθήκες που διαμορφώνονται τις επόμενες ημέρες δίνουν μια εικόνα τροφοδότησης της Κρήτης με αφρικανική σκόνη –αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.  Η εικόνα πάντως που θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με την εικόνα που βιώσαμε το προηγούμενο διάστημα.»

Προφανώς, σημείωσε ο κ. Λέκκας «υπάρχει μια τροφοδότηση που όμως δεν εγκυμονεί ιδιαίτερη ανησυχία για τον τοπικό πληθυσμό αν και όσοι έχουν κάποια ευαισθησία να χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή. Η κορύφωση αυτή της τροφοδότησης θα γίνει κυρίως την Παρασκευή ενώ τις επόμενες ημέρες τα ποσοστά των αιωρούμενων σωματιδίων επιστρέφουν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook