Χανιά | «Καλοδεχούμενος αλλά εμπαθής» | Απάντηση Βάμβουκα σε Σκουλάκη

χανιά-καλοδεχούμενος-αλλά-εμπαθής-430990

Καλοδεχούμενη η επανεμφάνιση του κ. Σκουλάκη, αναφέρει απαντώντας ο δήμαρχος Χανίων κ. Τασος Βάμβουκας, στα όσα του είπε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ( δείτε εδώ ), ο επικεφαλής την μείζονος μειοψηφίας, αλλά όπως σημειώνεται παρακάτω «η μακρά απουσία του από τα τεκταινόμενα στον Δήμο τον οδήγησε να αναφέρει πλήθος από ανακρίβειες.

Μάλιστα ο κ. Βάμβουκας κατηγορεί τον κ. Σκουλάκη για εμπάθεια που τον οδηγεί  ακόμα και στη διαστρέβλωση γεγονότων.

Η απάντηση του δημάρχου Χανίων:

«Καλοδεχούμενη η επανεμφάνιση μετά από πολύμηνη απουσία, του επικεφαλής την μείζονος μειοψηφίας κ. Σκουλάκη αλλά πρέπει να του επισημάνουμε ότι η μακρά απουσία του από τα τεκταινόμενα στον Δήμο τον οδήγησε να αναφέρει πλήθος από ανακρίβειες όσον αφορά το έργο και τη δράση της Δημοτικής Αρχής.

Ταυτόχρονα, η ανάγκη του να αυτοδικαιωθεί τον οδήγησε μετά από χρόνια να δικαιολογήσει την αποτυχία του να επανεκλεγεί, σε συνομωσία των πάντων εναντίον του και όχι στο ελλιπές έργο του και σε αυτό που ο ίδιος πρέσβευε στον πολιτικό βίο. Η δε εμπάθειά του, που δεν κρύβεται, τον οδηγεί ακόμα και στη διαστρέβλωση γεγονότων στα οποία ο ίδιος ήταν παρών, π.χ. σε έργα που ολοκλήρωσε η παρούσα δημοτική αρχή όπου ανέφερα τη συμβολή όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου! 

Θα πρέπει δε, αντί να ζητάει μονότονα από τους άλλους να μην οικειοποιούνται έργα του, να πάψει ο ίδιος να το κάνει. Να του θυμίσουμε ότι φέραμε σε πέρας σε 20 μήνες το πάρκινγκ της Περίδου που μας παρέδωσε σκελετό, αντιμετωπίζοντας “capital controls”και πρωτόγνωρη αντίδραση από συμφέροντα που μας έφτασαν μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας. Στον αντίποδα, η παρούσα Δημοτική Αρχή σχεδίασε, εξασφάλισε χρηματοδότηση και ανάπλασε στον ίδιο χρόνο και όλο το οικοδομικό τετράγωνο γύρω από το πάρκινγκ.

Να του θυμίσουμε ότι η αποκατάσταση και επισκευή της πατρικής οικίας Θεοδωράκη ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε περίπου σε ένα χρόνο. Να του πούμε επίσης ότι για το έργο του κόμβου Μουρνιών που αναφέρει, μπορεί να είχε δώσει πολλές επικοινωνιακές παραστάσεις ως δήμαρχος, αλλά την ουσία της υποχρέωσής του φαίνεται ότι δεν την είχε αντιληφθεί για να προχωρήσει το έργο.

Αυτή συμπυκνωνόταν στη διόρθωση εκ μέρους του Δήμου των πράξεων εφαρμογής, κάτι που ήταν από τα πρώτα θέματα που έλυσε η παρούσα δημοτική αρχή και αυτός είναι ο σοβαρότερος λόγος που το έργο σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει. Επιπλέον καταφέραμε με επιτυχία να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση του έργου.

Όσο για την έλλειψη διεκδικητικότητας για την οποία μας κατηγορεί, τον ρωτώ γιατί μέμφεται την Δημοτική Αρχή αντί να συνταχθεί μαζί της στη διεκδίκησή της για τη δημιουργία δέκα νέων σχολείων στο Δήμο Χανίων;

Μας θλίβει ο τρόπος που ο κ. Σκουλάκης επέλεξε να επανεμφανιστεί στα δημοτικά μας πράγματα για να καλύψει την απουσία του και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook