Χανιά | Και οι οικοδόμοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία

χανιά-και-οι-οικοδόμοι-συμμετέχουν-στ-366266

Την συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργία ενάντια στο ασφαλιστικό ανακοίνωσαν με επιστολή τους οι οικοδόμοι Χανίων.

Στο κείμενο τους αναφέρουν τα εξής: »Εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό κλάδο, Η κυβέρνηση για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου φέρνει μέσα στο Σαββατοκύριακο σαν τον κλέφτη τις βάρβαρες προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό! Όλοι στους δρόμους!

Να νεκρώσουν τα πάντα! Να σταματήσει η παραγωγή παντού! Κανείς εργαζόμενος καμία βάρδια στη δουλειά! Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος – λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό! Δε συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας!

Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε! Ακόμα κι αν η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με τους γνωστούς πρόθυμους ψηφίσουν τα άγρια μέτρα, η 48ωρη απεργία με τη μαζικότητα, τη συμμετοχή, την οργάνωση και τον παλμό της μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για την ανατροπή τους μέσα από τους αγώνες μας!

Ξέρουν ότι κανένας οικοδόμος και εργάτης στις κατασκευές δεν θα δεχτεί να πάει στα 6.000 το κατώτατο όριο των ενσήμων για να πάρει σύνταξη και αυτή να είναι στο ύψος ενός επιδόματος ή ότι θα δεχτεί να γίνει σφαγή στις επικουρικές. Ξέρουν ότι δεν μπορεί κανείς να χωνέψει ότι δε θα παίρνει πάνω από 30 – 35 ευρώ μεροκάματο και από πάνω τα μισά θα τα δίνει σε φόρους, έμμεσους και άμεσους.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο κλάδος δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, αφού τα μέτρα είναι μόνιμα. Γι’αυτό ετοιμάζουν το νομοσχέδιο με τα εργασιακά, όπου εκτός από τις μαζικές απολύσεις, το λοκ-άουτ κ.ά. ετοιμάζονται να βάλουν μεγαλύτερα εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων και την προσπάθεια να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Είναι ώρα ευθύνης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μαζικά, μαχητικά, με τη συμμετοχή τους στην απεργία Παρασκευή-Σάββατο- Κυριακή, και μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις, να βροντοφωνάξουμε:

Πάρτε πίσω το νόμο – λαιμητόμο! Να πληρώσουν οι κατασκευαστές, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και το κράτος!

  •  Παρασκευή 6 Μάη συγκεντρώσεις στο πάρκο του Αγ. Ιωάννη, στα Πευκάκια της Νέας Χώρας, και στην Πλατεία Κουνουπιδιανών
  •  Σάββατο 7 Μάη όλοι στην συγκέντρωση 11πμ πλατεία Νέων Καταστημάτων
  •  Κυριακή 8 Μάη, ημέρα ταξικού εορτασμού της 1 ης Μαίου, όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 11πμ πλατεία Νέων Καταστημάτων!

Τιμούμε την Πρωτομαγιά, τους αγώνες της τάξης μας, τους εργάτες που έδωσαν τη ζωή τους στο καμίνι της ταξικής πάλης, συνεχίζοντας τον αγώνα. Διδασκόμαστε από τους αγώνες της τάξης μας, που σηματοδοτούν ότι όσα καταφέραμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών συγκρούσεων. Κανένας δεν μας χαρίστηκε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook