Χανιά | Καινοτόμες δράσεις για μαθητές στο ίδρυμα Ελ. Βενιζέλου

χανιά-καινοτόμες-δράσεις-για-μαθητές-108272

venizelosΕκπαιδευτικές δράσεις που αγκαλιάζουν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης προγραμματίζει για μία ακόμη χρονιά το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος». Η απήχηση των δράσεων αυτών είναι αξιοσημείωτη: περισσότεροι από 3.500 μαθητές παρακολουθούν κάθε χρόνο τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία ανανεώνονται και εμπλουτίζονται συνεχώς. Ακολουθώντας τα σύγχρονα παιδαγωγικά πρότυπα, ενθαρρύνεται η πρωτοβουλία και η κριτική σκέψη τ ων συμμετεχόντων με στόχο την ανάπτυξη των ικανοτήτων και της δημιουργικότητάς τους.

Για τη σχολική χρονιά 2014-2015, που συμπίπτει με τη συμπλήρωση 150 ετών από τη γέννηση του Ελευθερίου Βενιζέλου, προγραμματίζονται εκπαιδευτικά προγράμματα, και βιωματικά σεμινάρια για μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και για το ευρύτερο κοινό. Ειδικότερα:

-από 15 Οκτωβρίου-15 Δεκεμβρίου πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

– Με την έναρξη λειτουργίας της ανακαινισμένης οικίας-μουσείου Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα, στις αρχές του 2015, προγραμματίζονται καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα θεάτρου, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικού-λογοτεχνικού υλικού για τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, στη διάρκεια της χρονιάς θα πραγματοποιηθούν ημερίδες, σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια μουσειακής εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς.

-με αφορμή τη συμπλήρωση 150 ετών από τη γέννηση του Ελευθερίου Βενιζέλου, σχεδιάζεται μουσειοσκευή με ανάλογο θέμα , που θα ταξιδέψει εντός και εκτός Κρήτης, στην υπόλοιπη Ελλάδα και στα σχολεία της ομογένειας.

– στη σοφίτα της οικίας Βενιζέλου στη Χαλέπα θα λειτουργήσει αίθουσα διαδραστικών εκθεμάτων και τεχνολογία για την οποία σχεδιάζονται ειδικές εκπαιδευτικές δράσεις, που δίνουν την ευκαιρία στο μαθητικό και το ευρύτερο κοινό να ολοκληρώσουν τη μουσειακή εμπειρία και την εμπέδωση της πληροφορίας μέσω της αυτενέργειας.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν οι μαθητές τους σε κάποια από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Ιδρύματος, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Μουσειοπαιδαγωγό του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Ρία Μαρκουλάκη στο τηλ. 28210 56008, 51556 (εσωτ. 125).

zarpa.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook