Χανιά | Καθάρισαν τον Μορώνη και ζητούν αποφάσεις | Photos

χανιά-καθάρισαν-τον-μορώνη-και-ζητούν-172769

P9285094Με Κυριακάτικη εξόρμηση στον ποταμό Μορώνη στη Σούδα, τιμήθηκε στα Χανιά η σημερινή παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού, με μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στον καθαρισμό του υδροβιότοπου και να διεκδικούν από τη νέα πλέον Δημοτική Αρχή, αποφάσεις, για την ανάδειξη και την προστασία του.

P9285083Ο βροχερός καιρός δεν εμπόδισε τον κόσμο της Σούδας να «αγκαλιάσει» και φέτος τη δράση, με παιδιά και ενήλικες πολίτες αλλά και στρατιωτικούς από τον Ναύσταθμο και την 5η Μεραρχία, να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της WWF Ελλάς, των τοπικών φορέων και του Δήμου.

P9285076Στην μελέτη για την ανάδειξη του σημαντικού αυτού υδροβιότοπου, αναφέρθηκε ο  εκπρόσωπος της WWF Ελλάς κ. Καλούστ Παραγκαμιάν, τονίζοντας ότι είναι ώριμη και ότι απαιτεί κονδύλι περίπου 400 χιλ. ευρώ, το οποίο μπορεί να αναζητηθεί σε ευρωπαϊκά προγράμματα. «Δεν αρκεί πλέον η βούληση από την Δημοτική Αρχή, χρειάζονται αποφάσεις» τόνισε και αναφέρθηκε στην ασυνέπεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και στις αστοχίες που έστειλαν τη μελέτη εκτός ΕΣΠΑ. 

P9285086Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο νέος Δήμαρχος που αναφέρθηκε στην σημασία του υδροβιότοπου και τόνισε ότι η αποκατάστασή του, αποτελεί προτεραιότητα «γιατί στο παρελθόν έχουν γίνει πολλές ανθρώπινες επεμβάσεις που του έκαναν μεγάλη ζημιά».

P9285089

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, οι συγκεντρωμένοι χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και ανέλαβαν δράση. Όσο για την… συγκομιδή, δυστυχώς και φέτος ήταν πλούσια σε ποσότητα και σε ποικιλία…

P9285090

zarpa.gr

One thought on “Χανιά | Καθάρισαν τον Μορώνη και ζητούν αποφάσεις | Photos

  1. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία ,για την ιδιαίτερη προσοχή στην φυσική μας κληρονομιά και φυσικά στους συμμετέχοντες στον καθαρισμό της παραποτάμιας και της παράκτιας περιοχής. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στους πρόσκοπους Σούδας για την συμμετοχή τους που όμως δεν επισημάνθηκε από κανέναν παρόλο που απεικονίζονται στις δημοσιευθείσες φωτογραφίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook