Χανιά | Κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών για συμμετοχή την Παγκρήτια Κινητοποίηση στη Βάση της Σούδας

χανιά-κάλεσμα-του-συλλόγου-γυναικών-γ-686958

Κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες να συμμετάσχουν μαζικά στην Παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας την ερχόμενη Κυριακή απευθύνει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων.

Η ανακοίνωση:

«O Σύλλογος Γυναικών Χανίων απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες, μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, άνεργες, φοιτήτριες και σπουδάστριες, νέες μητέρες, γυναίκες συνταξιούχους, μετανάστριες και πρόσφυγες,  στην παγκρήτια κινητοποίηση στη νατοϊκή βάση της Σούδας, με προσυγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, την Κυριακή 13 Μάη στις 12 το μεσημέρι, την οποία οργανώνουν οι Επιτροπές  Ειρήνης της Κρήτης, για να καταδικάσουμε την επίθεση των ΗΠΑ- Γαλλίας- Μεγάλης Βρετανίας στη ΣΥΡΙΑ, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις και να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της Ελλάδας και το κλείσιμο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στρατιωτικών βάσεων.

Εμείς οι γυναίκες, ως φορείς της νέας ζωής γνωρίζουμε καλά πως η πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά, το μισθό, τη σύνταξη, την υγεία, την παιδεία, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, είναι συνδεδεμένη με την πάλη ενάντια στο σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα, ότι δε δεχόμαστε τα παιδιά μας να πεθαίνουν από τα κανόνια των εκμεταλλευτών των  λαών, για τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών.

Οι γυναίκες της ΟΓΕ λέμε όχι στις οικονομικές-πολιτικές αιτίες των πολέμων που γεννούν φτώχια εξαθλίωση και προσφυγιά. Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, για την απομόνωση της ναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες των γειτονικών λαών, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, στις χιλιάδες πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Τα συμφέροντα των γυναικών των λαϊκών δυνάμεων είναι κοινά ανεξάρτητα από εθνικότητα, φυλή, θρησκεία, πολιτιστικές παραδόσεις και κοινός είναι ο αντίπαλος τους, η κοινωνία της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Εκφράζουμε την ολόπλευρη αλληλεγγύη μας προς τον Συριακό λαό που αντιμετωπίζει τη βαρβαρότητα ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου χωρίς τέλος. Είμαστε δίπλα στον παλαιστινιακό λαό και στις γυναίκες που αγωνίζονται να ζήσουν σε μια ελεύθερη πατρίδα, με το λαό κυρίαρχο σ’ αυτήν, στα σύνορα του 1967 και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον Κυπριακό λαό, τόσο τους Ελληνοκύπριους, όσο και τους Τουρκοκύπριους, στον αγώνα τους να τερματίσουν την κατοχή, για μια επανενωμένη Κύπρο, επανενωμένο λαό και χώρα, αποστρατικοποιημένη, με μία μόνο κυριαρχία, μία υπηκοότητα, μία διεθνή οντότητα, απαλλαγμένη από κηδεμόνες, εγγυητές, ξένες βάσεις και στρατεύματα.

Τώρα που το ΝΑΤΟ έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε όλη την Ελλάδα, με ευθύνη της κυβέρνησης, χρειάζεται να δυναμώσουμε τον αγώνα για να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, στην Ανδραβίδα, στο Άκτιο, στη Λάρισα, στη Σύρο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των φονιάδων των λαών. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση σε έδαφος, νερό και αέρα.

Εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα,

Η κοινή αγωνιστική δράση με το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, το εργατικό – λαϊκό κίνημα είναι ο μοναδικός φωτεινός δρόμος για να απαλλαγούμε από ΝΑΤΟ, ΕΕ, κυβερνήσεις και μονοπώλια που μας καταδικάζουν σε μια ζωή με ανασφάλεια, πολέμους, προσφυγιά, καταπίεση και εκμετάλλευση.

Στη δράση, και μόνο εκεί, μπορεί να καταπολεμηθεί και ο φυσιολογικός ατομικός φόβος για το αύριο.

Η ΟΓΕ σε καλεί να γνωριστούμε και να παλέψουμε μαζί για:

Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

Καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις και τα επιθετικά σχέδια ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω όλες οι στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.

Καμιά δαπάνη για τους εξοπλισμούς της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

Γενναία κρατική χρηματοδότηση σε κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες τις γυναίκες, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σταθερό ωράριο εργασίας, που θα κατοχυρώνεται από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.

Επέκταση της άδειας κύησης και τοκετού σε όλες τις εργαζόμενες εγκύους και μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας. Καμιά απόλυση εγκύου!

Επίδομα τοκετού για όλες τις εγκύους. Επίδομα άδειας μητρότητας για αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ενημερότητας, για 6 μήνες, στο ύψος του επιδόματος μητρότητας του ΟΑΕΔ.

Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

ΟΛΟΙ  ΚΑΙ  ΟΛΕΣ  ΣΤΗΝ  ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗ ΣΟΥΔΑΣ  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΗ 2018,

12  ΤΟ  ΜΕΣΗΜΕΡΙ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ  ΤΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΑΓΟΡΑΣ.

Ούτε γη – ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook