Χανιά | Κάλεσμα της ΚΝΕ για το Μαθητικό Φεστιβάλ στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας | Photos

χανιά-κάλεσμα-της-κνε-για-το-μαθητικό-678849

Διεξήχθη η συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΚΝΕ, στα Χανιά, στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.

Τα μέλη της Τομεακής Ομάδας της ΚΝΕ, παρουσίασαν το πρόγραμμα, ενώ τόνισαν πως το σύνθημα του φεστιβάλ είναι το εξής: «Τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας, να αλλάξουμε τον κόσμο δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία. Είναι δικαιοσύνη».

Ο Δημήτρης Δανιάς, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Χανίων της ΚΝΕ, δήλωσε:

«Η Τομεακή Οργάνωση Χανίων  της ΚΝΕ καλεί όλους τους μαθητές να δώσουν το «παρών» στο μεγάλο ραντεβού της νεολαίας, σε όλη την Ελλάδα, στα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά, στις 21 Απριλίου, στο ΠΕΦ, στις 19:00.

Το σύνθημα του φεστιβάλ φέτος είναι: «Τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας, να αλλάξουμε τον κόσμο δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία. Είναι δικαιοσύνη.

Ειδικότερα σε μια περίοδο, το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ πραγματοποιείτε ενόψει των 100 χρόνων εορτασμού του κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδας και 50 χρόνων της ΚΝΕ.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους μαθητές και ειδικότερα εδώ στον Νομό, όπου από την αρχή της χρονιάς αγωνίστηκαν ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης, την οποία δεν άφησαν να λειτουργήσει, την κυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με μαζικές κινητοποιήσεις από την αρχή της χρονιάς, με σύνθημα: «Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει κι όχι να εξοντώνει», εναντιώθηκε στο νέο λύκειο που προωθεί η κυβέρνηση, που έχει ως σκοπό τα ατελείωτα φροντιστήρια, ένα σχολείο εξεταστικό κέντρο, αναγκάζοντας τις λαϊκές οικογένειες να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ειδικότερα η κυβέρνηση με συγκεκριμένες προτάσεις, τακτική, προωθεί και νέες αλλαγές στα ΕΠΑΛ, που έχουν να κάνουν με την εφαρμογή του μεταλυκειακού έτους, έτος μαθητείας, μετατρέποντας τα παιδιά που πηγαίνουν σε ΕΠΑΛ σε δούλους, με 17 ευρώ μεροκάματα, και συγκεκριμένα, από την αρχή της χρονιάς ο υπουργός παιδείας, ενώ έλεγε ότι όλα θα λειτουργήσουν ρολόι, προωθεί το κλείσιμο λιγομελών  τμημάτων, την κατάργηση ειδικοτήτων, ειδικότερα στα Χανιά, αναγκάζοντας τους μαθητές να μετακινούνται 40 και 50 χιλιόμετρα μακριά, για να μάθουν την τέχνη τους.

Ειδικότερα, λοιπόν, χαιρετίζουμε τους μαθητές που το προηγούμενο διάστημα εναντιώθηκαν στα σχέδια της κυβέρνησης, φωνάζοντας συνθήματα σε όλη την Ελλάδα.

Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης  που στο προηγούμενο διάστημα, ενώ αναπτύχθηκαν αντιπολεμικά συλλαλητήρια, με μέτρα καταστολής, όπου η κυβέρνηση χτύπησε μαθητές και φοιτητές σε όλη την Ελλάδα.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους μαθητές μέσα από τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ, που θα έχουν αντιπολεμικό περιεχόμενο και κατά του φασισμού, στέλνοντας μήνυμα ότι κανένα συμφέρον δεν έχουν να εμπλέκονται λαοί  στα σχέδια του ΝΑΤΟ, που γίνονται πόλεμοι σε όλη τη μέση ανατολή, για τα κέρδη, μη διστάζοντας να σκοτώνουν παιδιά και να ρίχνουν χημικά.

Καλούμε, τέλος όλους τους μαθητές των Χανίων μέσα από τα φεστιβάλ της ΚΝΕ να στείλουν μήνυμα για να αλλάξει η κοινωνία που ζούμε, να ανατραπεί αυτό το σύστημα που έχει ως σκοπό να εκμεταλλεύεται όλο και περισσότερα τη νεολαία, να παλέψουμε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, να στείλουμε μήνυμα ότι έχουν μετατρέψει τα Χανιά σε ορμητήριο και δε θέλουμε ούτε τη βάση της Σούδας, στα Χανιά, ούτε άλλη βάση στην Ελλάδα. Το μέλλον μας δεν είναι ο αυτοσκοπός, ο καπιταλισμός είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός».

Ο Στράτος Κουτρουλάκης, μέλος της Τομεακής Οργάνωσης Χανίων της ΚΝΕ, τόνισε:

«Το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα είναι πλούσιο , θα έχει πάρα πολλές δραστηριότητες για τη νεολαία, με εμπλουτισμένο περιεχόμενο, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τους πολέμους και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Το σύνθημα θα είναι ενάντια στον πόλεμο και τον φασισμό και το σύστημα που τα γεννά».

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στα Χανιά θα περιλαμβάνει:

21 Απρίλη Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών.Έναρξη φεστιβάλ 7μ.μ

• Επιδαπέδιο παιχνίδι ενάντια στον πόλεμο

• Διαγωνισμός γκράφιττυ με τίτλο: « Εχθρός μας δεν είναι οι γείτονες λαοί… Έξω οι βάσεις και οι ΝΑΤΟϊκοί ».

• Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα : «Ξέρει να σκέφτεται…»

• Παιχνίδι Άκου τι είπαν –συζήτηση : «O πόλεμός τους σκοτώνει,ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους»

• Συναυλία με την Εναλλασσόμενη τάση

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook