Χανιά | Κάλεσμα για Πικετοφορία από την Πρωτοβουλία – Αντίσταση

χανιά-κάλεσμα-για-πικετοφορία-από-την-441408

Συγκέντρωση- πικετοφορία με αφορμή την έναρξη της συζήτησης για την δεύτερη αξιολόγηση διοργανώνει η Πρωτοβουλία Αντίστασης στα Χανιά.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα της Πρωτοβουλίας – Αντίστασης αναφέρονται τα παρακάτω:

Την ίδια ώρα που η υπερδραστηροποίηση της βάσης της Σούδας επιβεβαιώνει ξανά ότι η χώρα παραμένει κρίσιμο πολεμικό γρανάζι του ΝΑΤΟ για το μακέλεμα των λαών της περιοχής, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, υπηρετώντας την πολιτική της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, μεθοδεύει νέο γύρο επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα.

Χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις, απελευθέρωση απολύσεων, χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία. Η νέα καταιγίδα μέτρων στοχεύει τη καρδιά των εργατικών κατακτήσεων. Και εν όψει δεύτερης αξιολόγησης όλα είναι στο τραπέζι. Χαρακτηριστικό είναι ότι το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών,για το οποίο πανηγυρίζει ο Κατρούγκαλος, προτείνει νέα μείωση βασικού μισθού, μέσω του διαχωρισμού παλιών και νέων εργαζομένων.

Η κυβέρνηση ενώ παραμυθιάζει για τη  δήθεν προστασία των φτωχών στρωμάτων ήδη έχει ψηφίσει το αντιασφαλιστικό τερατούργημα το Μάιο και  εντείνει τη φοροληστεία των λαϊκών νοικοκυριών .Ενώ φλυαρεί περί δίκαιης ανάπτυξης, προωθεί μέτρα που συντείνουν στη δημιουργία εργαζόμενων χωρίς δικαιώματα, έρμαιο στις διαθέσεις ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Στοχεύουν στο να μη μπορούν  εργατική τάξη και ο λαός να σηκώσουν κεφάλι.

Γίνεται φανερό ότι η ανάπτυξη τους, δηλαδή η αύξηση της κερδοφορίας τους, θα γίνει στις πλάτες του κόσμου της δουλειάς, στα συντρίμμια των εργατικών κατακτήσεων.

Για αυτό όσο και εάν οι »προστάτες» μας,ΗΠΑ και ΕΕ, συγκρούονται με αφορμή τη ρύθμιση του χρέους, άλλο τόσο συμφωνούν στην ανάγκη να παρθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα.

.Ο άθλιος ρόλος της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ,που φορώντας το κοστούμι του κοινωνικού εταίρου τα βρήκε με το ΣΕΒ και συναντήθηκε με το ΔΝΤ, υπογραμμίζει την ανάγκη η εργατική τάξη και ο λαός να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις για να αντισταθούν στην αντεργατική λαίλαπα.

Ένα πλατύ Μέτωπο Αντίστασης και Διεκδίκησης του κόσμου της δουλειάς είναι η μόνη πραγματική  διέξοδος που μπορεί να βάλει φραγμό στην επίθεση,να ανοίξει δρόμους στη λαϊκή πάλη.

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης θέλοντας να υπηρετήσει αυτή τη κατεύθυνση, καλεί σε συγκέντρωση-πικετοφορία τη Τρίτη 18/10 στις 7μμ στη πλατεία Αγοράς, ημέρα έναρξης της δεύτερης αξιολόγησης. Απευθύνοντας εκ νέου κάλεσμα κοινής δράσης και αγώνα σε όποια συλλογικότητα ή ανένταχτο αγωνιστή θέλει να συμβάλει στη δημιουργία λαϊκών αντιστάσεων μπροστά στην αντεργατική λαίλαπα.

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
  • ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ-ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΤΡΙΤΗ 18/10 7μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook