Χανιά | Κάλεσμα αγώνα προς τους δημάρχους από τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση

χανιά-κάλεσμα-αγώνα-προς-τους-δημάρχο-171547

oloi-enomenoiΑνοιχτό κάλεσμα στους δημάρχους των δήμων των Χανίων, για να τοποθετηθούν σε ζητήματα κρίσιμα για τη λειτουργία των Δήμων και την παροχή ικανοποιητικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, απευθύνει με επιστολή του το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

Στο κάλεσμα τους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητούν μεταξύ άλλων την έμπρακτη αντίθεση των Δημοτικών αρχών και Συμβουλίων στη μνημονιακή πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης της κοινωνίας όχι με ανέξοδα ευχολόγια αλλά με πράξεις και αγώνα .

Το πλήρες κείμενο της επιστολής των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ως εξής:

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Ν. Χανίων απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια Αποκόρωνα, Γαύδου, Καντάνου-Σελίνου, Κισάμου, Πλατανιά, Σφακίων και Χανίων, να τοποθετηθούν σε ζητήματα κρίσιμα για τη λειτουργία των Δήμων και την παροχή ικανοποιητικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Είναι φανερό, ότι στην περίοδο της βαθιάς ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, αναδεικνύεται ο καθοριστικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διατήρηση ενός αξιοπρεπούς τουλάχιστον επιπέδου διαβίωσης, την κοινωνική συνοχή, την πολύπλευρη στήριξη των δημοτών και την τοπική ανάπτυξη. Ζητάμε λοιπόν την έμπρακτη αντίθεση των Δημοτικών αρχών και Συμβουλίων στη μνημονιακή πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης της κοινωνίας όχι με ανέξοδα ευχολόγια αλλά με πράξεις και αγώνα .

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους του Νομού πιστεύουμε, πως η διατήρηση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πολίτες πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη, ακόμα και αν αυτό απαιτεί κατάργηση των μνημονίων και σύγκρουση με τη λογική της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, η οποία οδήγησε στη φτώχεια, την ανεργία, την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και μαζί τους της υγείας και της πρόνοιας, την υποβάθμιση της παιδείας, την πτώση της επιχειρηματικότητας και το κλείσιμο των καταστημάτων, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Καλούμε λοιπόν τους Δημάρχους των Ο.Τ.Α. των Χανίων να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένα αιτήματα κι ερωτήσεις μας.

1. Να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών που παρέχουν οι Δήμοι στους πολίτες.

2. Να καταγγελθεί η μνημονιακή πολιτική των απολύσεων και διαθεσιμοτήτων, η οποία έχει οδηγήσει σε δραματική μείωση προσωπικού στους Δήμους και να οργανωθεί έμπρακτη αντίσταση στις απαιτήσεις της τρόικα και των ντόπιων εντολοδόχων της.

3. Να μην εφαρμοστεί η προβλεπόμενη από το Ν. 4257/2014 εκχώρηση εσόδων από ανταποδοτικά τέλη σε εργολάβους, που ανοίγει τον δρόμο στην εκχώρηση δημοτικών αρμοδιοτήτων (οι οποίες θα καταλήξουν να είναι ακριβότερες με δεδομένο το εργολαβικό κέρδος ), αλλά και στο κλείσιμο υπηρεσιών και σε απολύσεις εργαζομένων (6.500 απολύσεις στον Δημόσιο τομέα έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για το τέλος του 2014 ).

Να μην συμπληρωθεί από κανένα Δήμαρχο το ερωτηματολόγιο του κ. Φούχτελ και της παρέας του της “ Ελληνογερμανικής Συμμαχίας”, που υποστηρίζεται από εγχώριους υποτελείς των δανειστών και των συμφερόντων που εξυπηρετούν, και συμπεριφέρονται ως σύγχρονοι κατακτητές της Ελλάδας. Θέλουν να γνωρίζουν λεπτομερώς ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε δήμου και περιφέρειας, ποιες είναι οι υποδομές που διαθέτει και ποια η τοπική κοινωνική κατάσταση, με στόχο να καταστρώσουν το σχέδιο υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας..

4. Να προσληφθούν μόνιμοι εργαζόμενοι, οι οποίοι καταρτίζονται και ειδικεύονται, ώστε να εξασφαλιστεί η ικανοποιητική λειτουργία των υπηρεσιών, χωρίς εργολάβους και μεσάζοντες.

5. Να μην αντικατασταθούν οι δημοτικές δομές και υπηρεσίες από Κοινωφελείς Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες λειτουργούν με αδιαφάνεια, εξυπηρετώντας συχνά ιδιωτικά συμφέροντα, μετατρέποντας τους εργαζόμενους «σε εργολάβους των εαυτών τους” με επισφαλείς συνθήκες εργασίας. Επίσης λέμε όχι στη χρονικά περιορισμένη επισφαλή εργασία. Ναι στον κεντρικό σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την οργάνωση.

6. Να μην εφαρμοστεί το σύστημα αξιολόγησης προσωπικού που καταργεί την ισονομία μεταξύ των εργαζόμενων επιβάλλοντας ένα στρεβλό σύστημα, όπου το κριτήριο δεν είναι η “αξία” του κάθε εργαζόμενου αλλά τα ποσοστά που θα ορίζει η εκάστοτε κυβέρνηση και θα επιμερίζει η εκάστοτε Δημοτική αρχή και οδηγεί εν δυνάμει στην απόλυση του 15% των εργαζόμενων. Να θεσμοθετηθεί ουσιαστική αξιολόγηση, όχι με απολύσεις, προκειμένου να αναβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχόμενων στους πολίτες υπηρεσιών.

7. Να μη διασπώνται οι υπηρεσίες με κριτήρια τα συμφέροντα των αιρετών και την τακτοποίησή τους σε διοικητικούς θώκους.

8. Να εξασφαλιστούν οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους (χορήγηση ειδών ατομικής προστασίας, διενέργεια εμβολιασμών, εγκατάσταση συστημάτων ασφάλειας σε απορριμματοφόρα και μηχανήματα κ.ά.), ιδίως σε υπηρεσίες όπως της Καθαριότητας του Πρασίνου και της Τεχνικής υπηρεσίας- συνεργεία.

9. Να υπάρχει ουσιαστική συνεργασία των Δημοτικών Αρχών με τον Σύλλογο Εργαζομένων.

10. Στις επικείμενες Διοικητικές Αναδιαρθρώσεις (π.χ. συγχωνεύσεις Ν.Π., νέος ΟΕΥ, συγχωνεύσεις υπηρεσιών, κλπ.) να υπάρχει διαβούλευση με τους εργαζόμενους και το σωματείο τους.

11. Να παραχωρηθούν γραφεία στο Δημαρχείο Χανίων ή το Μέγαρο Πάνθεον για τις ανάγκες του Συλλόγου Εργαζομένων, ώστε να μη σπαταλούνται χρήματα για ενοίκια. Να αποδοθούν στο Σωματείο τα οφειλόμενα χρήματα για τα έτη 2011-13.

 

Σύλλογος Εργαζόμενων Ο.Τ.Α. Νομού Χανίων»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook