Χανιά | Κάθε μέρα σώζουν ζωές | Δεκάδες διασώσεις από τους ναυαγοσώστες στις παραλίες

χανιά-κάθε-μέρα-σώζουν-ζωές-δεκάδες-δ-81571

ÍÁÕÐËÉÏ-ÏÉ ÁÈÇÍÁÉÏÉ ÃÅÌÉÓÁÍ ÔÉÓ ÐÁÑÁËÉÅÓ ÔÇÓ ÁÑÃÏËÉÄÁÓ.ÓÔÇ ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ Ç ÐÁÑÁËÉÁ ÊÁÑÁÈÙÍÁ  ÓÔÏ ÍÁÕÐËÉÏ.(EUROKINISSI-ÂÁÓÉËÇÓ ÐÁÐÁÄÏÐÏÕËÏÓ)Σε καθημερινή σχεδόν βάση οι ναυαγοσώστες στις παράλιες των Χανίων, σώζουν ζωές λουομένων, που για κάποιο λόγο την συγκριμένη στιγμή κινδυνεύουν να πνιγούν.

Τη σπουδαιότητα της ύπαρξης των ναυαγοσωστών στις παραλίες μαρτυρούν  απλά οι αριθμοί.

Συγκεκριμένα στις παραλίες του δήμου των Χανίων, μέχρι και σήμερα, και από την ημέρα που τοποθετήθηκαν οι ναυαγοσώστες στους πύργους, πραγματοποίησαν 28 διασώσεις. Δηλαδή έσωσαν τη ζωή 28 ανθρώπων που κινδύνευαν να πνιγούν.

Το zarpa.gr συνομίλησε με τους υπευθύνους των ναυαγοσωστών των δήμων Χανίων ,Πλατανιά και Κισάμου:

-Στο δήμο Χανίων όπως μας είπε ο κ. Πάυλος Λυτινάκης «μέχρι σήμερα έχουν γίνει στις παραλίες του δήμου από τους 20 ναυαγοσώστες, 28 διασώσεις. Σε ότι αφορά δε το τελευταίο περιστατικό με το θάνατο 71χρονου Νορβηγού στην Αγία Μαρίνα, αυτός οφείλεται σε ανακοπή.»

Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Λυτινάκης το 2012 οι ναυαγοσώστες που υπάρχουν στις παραλίες του δήμου Χανίων, αναγκάστηκαν να επέμβουν 121 φορές, προκειμένου να προσφέρουν τη βοήθεια τους, σε ανθρώπους που εκείνη τη στιγμή κινδύνευε η ζωή τους και βρίσκονταν μέσα στη θάλασσα.

-Ανάλογη είναι η κατάστασης και στις παραλίες του δήμου Πλατανιά.

Όπως είπε στο zarpa.gr ο υπεύθυνος των ναυαγοσωστών στις παραλίες του δήμου κ. Αρτέμις Χελιουδάκης, φέτος έχουν γίνει 17 διασώσεις από τις οποίες στις τέσσερις περιπτώσεις οι διασωθέντες κατέληξαν στο νοσοκομείο, καθώς αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα.

Πέρυσι, όπως μας είπε ο κ. Χελιουδάκης οι ναυαγοσώστες χρειάστηκαν παρέμβουν σε 58 περιπτώσεις όπου άνθρωπος στη θάλασσα κινδύνευε. Μάλιστα, από τις 58 περιπτώσεις οι 15 περίπου κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Οι ναυαγοσώστες στις παραλίες του Δήμου Πλατανιά είναι 13 , ενώ σε περιπτώσεις που ο καιρός είναι πολύ άσχημος προστίθενται τέσσερις επιπλέον σε σημεία που κρίνεται απαραίτητο.

Επίσης και στον δήμο Κισάμου όπου είναι υπεύθυνος ο κ. Χελιουδάκης, το 2012 χρειάστηκε οι ναυαγοσώστες να παρέμβουν σε 13 περιπτώσεις, για την ώρα το φετινό καλοκαίρι μόλις σε δύο περιπτώσεις.

 

Αν. Γερ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook