Χανιά | «Ισχυρή η ένεση προσωπικού στα νοσοκομεία» | Τι είπε ο Πολάκης για το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου

χανιά-ισχυρή-η-ένεση-προσωπικού-στα-ν-502733
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ως μια πολύ ισχυρή ένεση στα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας, αλλά και στις υπόλοιπες δομές της δημόσιας υγείας χαρακτήρισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης τις προσλήψεις προσωπικού που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα από την σημερινή κυβέρνηση.

Ο κ. Πολάκης σε δηλώσεις του από τα Χανιά σημείωσε μεταξύ άλλων πως «αν αθροίσει κανείς από τον Οκτώβριο του 2015 που ουσιαστικά κυβερνάμε μέχρι σήμερα , οι θέσεις που έχουν αναλάβει υπηρεσία και οι θέσεις που θα αναλάβουν υπηρεσία και οι θέσεις που έχουν προκηρυχτεί και πρόκειται να προκηρυχτούν υπερβαίνουν τις 15.000. Τέτοια ένεση προσωπικού έχει να δεχθεί το σύστημα δημοσίας υγείας πολλά χρόνια. Αυτοί που ήδη έχουν αναλάβει υπηρεσία είναι περισσότεροι από 5.000 και άλλοι 5 με 6 χιλιάδες θα αναλάβουν το επόμενο διάστημα.

Αναφορικά με τις δομές παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας με τις τοπικές μονάδες υγείας ο κ. Πολάκης είπε πως επιτέλους αυτές γίνονται πραγματικότητα.

Για τα Χανιά είπε ότι αυτές θα είναι πέντε στον αριθμό για τα Χανιά και σε αυτές περιλαμβάνεται και το Κέντρο υγείας Αστικού Τύπου για το οποίο είπε πως θα λειτουργήσει μέσα στο προσεχές εξάμηνο καθώς έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες τόσο για τον μηχανολογικό και τεχνολογικό εξοπλισμό που θα αποκτηθεί αλλά και για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θα το στελεχώσει.

Οι μονάδες αυτές θα καταστεί δυνατόν είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας θα ξεκουράσει και το νοσοκομείο Χανίων.

Τέλος ο κ. Πολάκης σχολιάζοντας την επιστολή διαμαρτυρίας που δόθηκε από την Πρωτοβουλία Πολιτών στον ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, σημείωσε «αποδεχθήκαμε ένα συμβιβασμό με το μαχαίρι στο λαιμό που ένα στοιχείο του ήταν και η ολοκλήρωση της παραχώρησης και των 14 αεροδρομίων που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση. Η σύμβαση αυτή προβλέπει πως κανείς εργαζόμενος δεν θα χάσει την δουλειά και οι υπηρεσίες που παρέχονται σε άλλους τομείς θα πληρώνονται από την FRAPORT.”

Ο κ. Πολάκης είπε πως «είμαστε αναγκασμένοι να υλοποιήσουμε αυτή την συμφωνία που προϋποθέτει όρους και για τις δύο πλευρές. Και συμφωνία υπάρχει μόνο όταν υλοποιούνται αυτοί οι όροι από όλες τις μεριές.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook