Χανιά | Ιδιωτικοί Υπάλληλοι : Όλοι την Κυριακή στην Πανελλαδική απεργία

χανιά-ιδιωτικοί-υπάλληλοι-όλοι-την-κ-303661

Ανακοίνωση με την οποία καλεί τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν την Κυριακάτικη αργία και να συμμετάσχουν μαζικά την αυριανή Πανελλαδική απεργία, εξέδωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

«Η πάλη των εργαζομένων με αίτημα «Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο», είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, για υπογραφή κλαδικής σύμβασης.

Το ζήτημα της Κυριακάτικης Αργίας είναι στρατηγικής σημασίας για το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο, τις πολυεθνικές του κλάδου και συνδέεται με την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου. Στόχος τους είναι η μονοπώληση της αγοράς με εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους χωρίς δικαιώματα

Το σωματείο ιδ. Υπαλλήλων νομού Χανιών καλεί κάθε εμποροϋπάλληλο:

Να συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία στο εμπόριο, να μπει μπροστά στην οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, στο κλάδο, μέσα από τη δημιουργία Επιτροπών Αγώνα και συσπείρωση στο κλαδικό σωματείο. Να πάρει θέση μάχης απέναντι στο πόλεμο που έχει κηρύξει κυβέρνηση – κεφάλαιο – ΕΕ και αφορά το σύνολο των δικαιωμάτων και κατακτήσεων του.

Να βγει μπροστά, απορρίπτοντας το νέο έγκλημα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το οποίο βάζει ταφόπλακα στο δικαίωμα μας στη κοινωνική ασφάλιση.

Να γυρίσει την πλάτη του στη συμβιβασμένη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) που για μια ακόμα φορά προκηρύσσει απεργία άρον-άρον για τα μάτια του κόσμου χωρίς επί της ουσίας να παίρνει κανένα μέτρο για την προετοιμασία και την επιτυχία της. Αυτή ακριβώς ήταν και η στάση τους και στις προηγούμενες πανελλαδικές κλαδικές απεργίες όλο το προηγούμενο διάστημα. Εκφυλίζει την τελευταία γραμμή άμυνας των εργαζομένων που είναι η απεργία. Κηρύσσουν πανελλαδικές απεργίες για να βγουν από την υποχρέωση χωρίς να πάρουν κανένα μέτρο για την οργάνωση της, χωρίς κανένας εργαζόμενος να τη γνωρίζει δηλαδή την ίδια στιγμή που προκηρύσσουν απεργία παίρνουν μέτρα για την υπονόμευση της. Απομονώνει το συγκεκριμένο ζήτημα από τη γενικότερη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι του κλάδου, συνολικά η εργατική τάξη.

Διεκδικούμε:

Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.

Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την   εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο .

Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο  8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.

Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων    ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.»

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Ιδιωτικοί Υπάλληλοι : Όλοι την Κυριακή στην Πανελλαδική απεργία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook