Χανιά | Θέατρο, μουσική, ζωγραφιές και… «γκράφιτι» με τον Ερωτόκριτο στο Πνευματικό Κέντρο | Photos

χανιά-θέατρο-μουσική-ζωγραφιές-και-671151

Θέατρο, μουσική, ζωγραφιές, φωτογραφίες, γκράφιτι και μαθητές σχολείων των Χανίων γέμισε το Πνευματικό Κέντρο το πρωί της Παρασκευής.

Η διοργάνωση των δρωμένων γίνονται από την Β’θμια Εκπαίδευση Χανίων και αποτελούν προσυνεδριακές δράσεις για το μεγάλο συνέδριο που θα γίνει στο Ηράκλειο στις 20 Απριλίου με θέμα «Εκπαίδευση και Πολιτισμός».

Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας τα παιδιά από 25 διαφορετικά γυμνάσια και λύκεια της πόλης παρουσίασαν διάφορες δουλειές που είχαν ετοιμάσει, από θεατρικά δρώμενα και συναυλίες μέχρι εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, αλλά και… «γκράφιτι» με στίχους του Ερωτόκριτου στους τοίχους του κτιρίου

Σύμφωνα με τον διευθυντή Β’θμιας εκπαίδευσης Νομού Χανίων Στέλιου Ζερβάκη, «είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας μέσα στην πίεση που ζουν τα παιδιά μέσα στα σχολεία να παράγουν πολιτισμό. Το σχολείο δεν είναι μόνο το πρόγραμμα σπουδών και το γνωστικό επίπεδο και αυτό πρέπει να προβάλλεται».

Δεκάδες δημιουργίες των νεαρών μαθητών εκτέθηκαν στους χώρους του Πνευματικού κέντρου, ενώ οι νεαροί καλλιτέχνες αναμένεται να μεταβούν στο Ηράκλειο για να παρουσιάσουν και εκεί το ταλέντο τους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook