Χανιά | Η συνέντευξη Τύπου από το ΑΟΧ Κισσαμικός – Άρης

χανιά-η-συνέντευξη-τύπου-από-το-αοχ-κι-668590

Διαβάστε όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του ΑΟΧ Κισσαμικού με τον Άρη, για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η τοποθέτηση του προπονητή της χανιώτικης ομάδας Γιώργου Πετράκη ήταν η εξής: «Πριν την εκκίνηση του παιχνιδιού για εμένα ήταν δύο τα σημαντικότερα πράγματα που υπήρχαν. Το ένα είχε να κάνει με τη δυσκολία του παιχνιδιού όσον αφορά την ποιότητα και το μέγεθος του αντιπάλου και το δεύτερο, που είναι από την απέναντι πλευρά, το μεγάλο κίνητρο, που ήμουν σίγουρος ότι θα είχαμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Όσον αφορά την εικόνα του παιχνιδιού έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με γκολ και ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες. Στο πρώτο ημίχρονο, παρότι φαινόταν ο Άρης να πατάει καλύτερα και να έχει την υπεροχή, κάναμε καλές ευκαιρίες, είχαμε κάποιες καλές προϋποθέσεις, με αριθμητικό πλεονέκτημα κοντά στην αντίπαλη περιοχή, τις οποίες δεν καταφέραμε να τις κάνουμε ευκαιρία, χωρίς η εικόνα μας να είναι κακή. Από εκεί και πέρα στο δεύτερο ημίχρονο, παρότι ήμασταν πίσω στο σκορ, οι παίκτες κατάλαβαν ότι μπορούν, τα έδωσαν όλα, πιέσαμε ψηλά τον Άρη και δημιουργήσαμε πάρα πολλά προβλήματα και μετά την ισοφάρισή μας. Η αίσθησή μου είναι ότι μετά το 2-2 θα μπορούσαμε και με βάση τις ευκαιρίες που είχαμε να πετύχουμε και τρίτο τέρμα και να βρεθούμε εμείς μπροστά στο σκορ. Δυστυχώς αυτό το πληρώσαμε και έτσι δεχθήκαμε ένα γκολ στα τελευταία λεπτά και δεν μπορέσαμε να βάλουμε κι εμείς ακόμα ένα για να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι. Το αποτέλεσμα μπορώ να πω ότι μας αδικεί, με βάση την προσπάθεια και τη συνολική εικόνα του παιχνιδιού, χωρίς να θέλω να μειώσω και την προσπάθεια του Άρη. Καλή συνέχεια στον Άρη και να πετύχει τους στόχους του. Είχα πει και στον πρώτο γύρο και σίγουρα δικαιώνομαι για τα λεγόμενά μου, ότι είναι μια ομάδα δομημένη για να μπορέσει να κατακτήσει την άνοδο».

Για τα πολλά εύκολα γκολ που δέχεται στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα«Αυτό ξεκινάει από δύο πράγματα. Το ένα έχει να κάνει με τη δική μας δουλειά και το άλλο με την ποιότητα του αντιπάλου. Ήταν άλλες φάσεις και τα 2 γκολ που δεχθήκαμε από την Παναχαϊκή ήταν από στατικές φάσεις, ενώ σήμερα στη ροή του παιχνιδιού. Για μένα ο Άρης σε αυτό το παιχνίδι είναι η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία, όσον αφορά τη σέντρα και το πλαισίωμα της περιοχής, κάτι που γνωρίζαμε και το είχαμε δουλέψει. Αυτό όμως δε μετριάζει την ικανότητα του αντιπάλου, που ειδικά σε αυτό ήταν πολύ καλή. Από εκεί και πέρα εμείς παίρνουμε πολλά ερεθίσματα κάθε μέρα, να γινόμαστε καλύτεροι και να δουλεύουμε πράγματα. Είναι κάτι που το αντιλαμβανόμαστε και σίγουρα θέλουμε να το διορθώσουμε για να μην το ξαναπληρώσουμε στη συνέχεια».

Για το γεγονός ότι δεν αρκέστηκε στην ισοπαλία η ομάδα και έδειξε να “χτυπάει” μέχρι τέλους και τη νίκη«Εμείς από τη δική μας πλευρά ακόμα και στο 2-2 δεν κλειστήκαμε πίσω. Θέλαμε να βάλουμε κάποιο γκολ, θέλαμε τη νίκη και πολύ περισσότερο θέλαμε τη νίκη, διότι παίζαμε στην έδρα μας και όποιος κι αν είναι απέναντί μας δεν μπαίνουμε ποτέ για να πάρουμε μια ισοπαλία. Μπαίνουμε για να κερδίσουμε και αυτό οφείλαμε να το κυνηγήσουμε μέχρι και το τέλος, όπως και το κάναμε. Βέβαια εκ των υστέρων το πληρώσαμε, αλλά νομίζω ότι και πάλι θα μπορούσαμε να μην είχαμε χάσει».

Ο αμυντικός της χανιώτικης ομάδας Παναγιώτης Αρναούτογλου δήλωσε τα εξής: «Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Τολμώ και βάζω κι εμάς μέσα σε αυτές, γιατί έχουμε δείξει ότι κοιτάμε κάθε αντίπαλο στα μάτια και παίζουμε κάθε παιχνίδι στα ίσα. Κοιτάξαμε μέχρι και στο 2-2 να “χτυπήσουμε” το παιχνίδι. Τώρα αν γίνουν κάποια λάθη θα τα πληρώσουμε με ομάδες σαν τον Άρη και τον ΟΦΗ, που είναι ποιοτικές και θα κάνουν τη μισή ευκαιρία γκολ. Εμείς κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, αυτό τελείωσε ήδη για εμάς, να μαζευτούμε όλοι μαζί για να πάμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και το διπλό στο επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι. Θεωρώ ότι ίσως μπορούμε να πούμε λίγο άδικο το αποτέλεσμα, μπορούσαμε να πάρουμε έστω τον έναν βαθμό, γιατί μέσα στη ροή του ματς είχαμε ευκαιρίες, δημιουργήσαμε προϋποθέσεις και το παλέψαμε όσο πιο πολύ μπορούσαμε και αυτό φάνηκε. Είναι κρίμα για την προσπάθεια όλων των παιδιών που στο τέλος το πληρώσαμε. Αλλά όπως είπα ο Άρης είναι μια ποιοτική ομάδα που δε συγχωρεί ούτε τη μισή ευκαιρία».

Η τοποθέτηση του προπονητή του Άρη, Δημήτρη Σπανού, ήταν η εξής: «Ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι, παρόλο που εμάς αυτά του είδους τα παιχνίδια δεν μας αρέσουν. Θέλουμε να “κλειδώνουμε” γρήγορα τα παιχνίδια και με “μηδέν” στην άμυνα. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχαμε να κάνουμε με μια ομάδα η οποία είναι εξαιρετική. Μία ομάδα που έχει πλάνο, έχει έναν εξαιρετικό προπονητή για μένα, νέο, που έχει καλό θέμα προπονητικό και έχει και νέα παιδιά που δεν παρατάνε τίποτα. Αυτό σήμερα το έδειξε και η εικόνα του παιχνιδιού. Ότι ίσως η απειρία τους τους έκανε μέσα σε λίγα λεπτά να γυρίσει το 1-0 σε 1-2, αλλά και η όρεξη που είχαν να διακριθούν μας έκανε να… καρδιοχτυπήσουμε στο τέλος. Παρ’ όλα αυτά περισσότερο είμαι ευχαριστημένος από τη διάθεση που είχαν οι παίκτες μου και την προσπάθεια και λιγότερο για το αγωνιστικό μας πρόσωπο. Σε γενικές γραμμές είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Κινδυνεύσαμε από κόντρες, αλλά αυτός είναι ο ΑΟΧ-Κισσαμικός και θεωρώ ότι σήμερα μας στοίχισαν τα λάθη. Δεν μπορώ να έχω παράπονο από τους παίκτες, συνεχίζουμε. Η πίεση είναι μεγάλη, αλλά θα πρέπει να τους αποφορτίσω και εγώ και όλοι γύρω από την ομάδα, γιατί ο Άρης είναι – όχι μεγάλη – τεράστια ομάδα, το ξέρετε όλοι και είναι αυτοσκοπός και μονόδρομος το να πάει η ομάδα στην άλλη κατηγορία. Να δώσω συγχαρητήρια για τις όλες συνθήκες του αγώνα, στους ανθρώπους που δημιούργησαν αυτές τις συνθήκες, για το θέαμα, στον κόσμο για την κόσμια συμπεριφορά του, στην ομάδα του ΑΟΧ/Κισσαμικού, στον προπονητή του, στους παίκτες. Μπράβο τους και να συνεχίσουν έτσι… Για εμάς είναι μια μεγάλη μέρα γιατί αύριο η ομάδα έχει τα γενέθλιά της. Κλείνει 104 χρόνια και εμείς αυτή τη νίκη την αφιερώνουμε μόνο σε αυτήν, μόνο στα γενέθλιά της και είναι τιμή μας που την υπηρετούμε και θα την υπηρετούμε μέχρι να είμαστε σε αυτή τη θέση. Από τη μεριά μου να ευχαριστήσω τους πάντες, ποδοσφαιριστές, διοίκηση, τεχνικούς διευθυντές, άπαντες, γιατί έχω έρθει σε μια ομάδα η οποία είναι άλλων προδιαγραφών και φαίνεται από το όνομά της, όπου πάμε. Χρόνια πολλά στην ομάδα μας, είμαστε χαρούμενοι που την υπηρετούμε και θα την υπηρετούμε με όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα».

Για το αν τον προβλημάτισε η άμυνα: «Η άμυνα είναι ένα στοιχείο που για εμάς είναι εξαιρετικό. Όμως ξέρετε υπάρχουν μέρες, υπάρχουν στιγμές, όπου δεν μπορείς να γκρεμίσεις ό,τι εξαιρετικό έχουν φτιάξει όλα τα παιδιά της άμυνας. Με προβλημάτισε, αλλά νομίζω ότι είναι τυχαίο γεγονός. Για παράδειγμα από αράουτ δεχθήκαμε το 2ο γκολ και τραβηχτήκαμε για οφσάιντ. Είναι κάτι που ξέρετε είναι της στιγμής και είναι ανθρώπινο».

Για το ότι ήταν ο μόνος που είχε προβλέψει από το πρώτο ματς των δυο ομάδων ότι ο ΑΟΧ-Κισσαμικός θα βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία και ότι απείλησε με ήττα την ομάδα του«Ήρθε μια ομάδα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, όπου έπαιζε καταρχήν καλή άμυνα, είχε εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Έπαιζε κάτι διαφορετικό, έπαιζε με τρεις στην άμυνα και πάλι η εικόνα της ήταν της αντεπίθεσης, όπου κι εκεί ο ΑΟΧ-Κισσαμικός δημιούργησε κι έχασε 2-3 ευκαιρίες. Συνήθως εκεί δεν μας κάνει καμιά ομάδα ευκαιρία. Άρα όταν βλέπεις μια ομάδα με πλάνο, με ένα νέο παιδί, έναν προπονητή που είναι συγκεντρωμένος, συνελσταμένος, σοβαρός, παιδιά 19-20 χρονών και έχουν ταλέντο, γιατί αυτή η ομάδα να μην κάνει αυτό που κάνει αυτή τη στιγμή ο Άρης. Δε βλέπω διαφορές των ομάδων που πηγαίνουν για πρωτάθλημα με τη σημερινή ομάδα. Ίσως να υπάρχει η εμπειρία και η απειρία. Αλλά θεωρώ ότι είναι μια ομάδα που ίσως αν πίστευε πράγματα να έκανε κάτι περισσότερο».

Ο σκόρερ του 3-2 για τον Άρη, Γιάννης Πασάς, είπε τα εξής: «Θεωρώ ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Είχαμε σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα το “πάνω χέρι” και καταφέραμε έστω και στο τέλος να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Δεχθήκαμε δύο γκολ από το πουθενά, αλλά η ομάδα έδειξε για άλλη μια φορά ότι έχει νοοτροπία νικητή και ότι ποτέ δεν παρατάμε τα παιχνίδια. Έστω και στο τελευταίο λεπτό προσπαθούμε και πετυχαίνουμε αυτό που θέλουμε. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να συνεχίσουμε έτσι».

Για το πόσο σημαντικό είναι μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό να αντιδράει στο τέλος και για τα πολλά γκολ του Άρη στα τελευταία λεπτά των αγώνων«Έχει νοοτροπία νικητή η ομάδα κι είναι πολύ σημαντικό ότι δεν αφήνουμε κανένα παιχνίδι στην τύχη. Παλεύουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό και αυτό είναι και το στοιχείο που μας έχει φτάσει μέχρι εδώ. Είναι και κάποια παιχνίδια που δεν έχουμε κάνει καλό παιχνίδι αλλά καταφέρνουμε και παίρνουμε τη νίκη γιατί παλεύουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook