Χανιά | Η Νάνσυ «πήρε τ΄όπλο της» και κατηγορεί τον Βάμβουκα για απραξία

χανιά-η-νάνσυ-πήρε-τ΄όπλο-της-και-κα-226206

nansy agelakiΓια «απραξία, αναποτελεσματικότητα,  αδράνεια, αδιαφορία αλλά και απαξίωση ενός έργου τόσων χρόνων, το οποίο επιτελέσθηκε παρά τις οποίες αδυναμίες που προέκυψαν με την αρχή του “στησίματος” του Καλλικράτη», κατηγορεί την νέα δημοτική αρχή η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Σκουλάκη, Νάνσυ Αγγελάκη.

Φαίνεται πως η κα. Αγγελάκη ανέλαβε να σηκώσει το βάρος της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Χανίων, μετά και την απουσία του Μανώλη Σκουλάκη σε συνεχόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά η Νάνσυ Αγγελάκη, δήλωσε:

«Συμπληρώθηκαν ήδη έξι μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής Χανίων. Χρονικό διάστημα το οποίο είναι αρκετό, για να αναδυθούν οι τεράστιες διαφορές ανάμεσα στη νυν και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, όσον αφορά στον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων και εν γένει ζητημάτων που απασχολούν τον Δήμο μας.

Διάστημα που το χαρακτηρίζει η απραξία, η αναποτελεσματικότητα, η αδράνεια, η αδιαφορία αλλά και η απαξίωση ενός έργου τόσων χρόνων, το οποίο επιτελέσθηκε παρά τις οποίες αδυναμίες που προέκυψαν, με την αρχή του “στησίματος” του “Καλλικράτη” και από την απουσία οικονομικών πόρων.

Σήμερα, έξι μήνες μετά, αποδεικνύεται ότι η Δημοτική Αρχή του κ. Βάμβουκα, αντιμετωπίζει με προχειρότητα και ανευθυνότητα σημαντικά θέματα του τόπου μας, ερχόμενη σε ανακολουθία με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Θα αναφερθώ επιγραμματικά σε μερικά ζητήματα τα οποία δείχνουν του λόγου το αληθές:

Λίγο πριν από την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, τα Χανιά μας κάθε άλλο παρά προετοιμασμένα είναι για να υποδεχθούν τους επισκέπτες τους.

– Καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στις παραλίες μας και την προστασία του περιβάλλοντος.

– Το οδικό δίκτυο κατεστραμμένο στο μεγαλύτερο μέρος του και μάλιστα σε βασικές αρτηρίες, δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις προκαλώντας παράλληλα αρκετά προβλήματα στους οδηγούς.

– Τα έργα ανάπλασης και εκσυγχρονισμού των υποδομών στην παλιά πόλη των Χανίων, που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της φυσιογνωμίας της περιοχής και στην διασφάλιση στο μέγιστο βαθμό της πυροπροστασίας της, παραμένουν επίσης στάσιμα.

– Και τέλος, οι δεσμεύσεις για «ΑΜΕΣΟ σχεδιασμό της προστασίας και ανάδειξης του υγροβιότοπου του Κλαδισού, της κατασκευής ποδηλατοδρόμου από τη Νέα Χώρα ως τους Αγίους Αποστόλους και της δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου Αγίων Αποστόλων», έχουν πέσει στο… κενό.

Σαφώς και υπάρχουν ακόμη σωρεία θεμάτων, τα οποία θα μπορούσαν να αναφερθούν.

Καταλήγοντας θα ήθελα να κάνω και μία σύντομη αναφορά στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, η οποία έχει υποβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κατά τις συνεδριάσεις του Σώματος αδυνατούν πολλές φορές να αναπτύξουν τις απόψεις και προτάσεις τους, αφού διακόπτονται από το Προεδρείο με συνεχείς σχολιασμούς και παρεμβάσεις.

Όμως οι συνεδριάσεις γι’ αυτό ακριβώς νομοθετήθηκαν. Για να γίνεται ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, στο πλαίσιο ενός σωστού σχεδιασμού έργων και ενεργειών για τον Δήμο μας και τους δημότες μας.

Αλλά ως φαίνεται, για όλα όσα προαναφέρθηκαν η νέα δημοτική αρχή, έχει άλλες αντιλήψεις. Όμως η κοινωνία μας, ακούει, βλέπει και κρίνει.

Νάνσυ (Ναυσικά) Αγγελάκη

Δημοτική Σύμβουλος Χανίων

Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.»

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook