Χανιά | Η «μοντέρνα» Παλιά Πόλη με τα μίνιμαλ φωτιστικά | Photos

χανιά-η-μοντέρνα-παλιά-πόλη-με-τα-μί-87123

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠροχωρά κανονικά στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης η αντικατάσταση των υπαρχόντων φωτιστικών από τα καινούρια, «μοντέρνα, διακριτικά και μίνιμαλ» φωτιστικά, που επέλεξε η Δημοτική Αρχή και ενέκρινε η Αρχαιολογία, παρά τις ενστάσεις κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ ατυχής αυτή επιλογή, πολύ γρήγορα και χωρίς να συναντήσει ουσιαστική αντίσταση γίνεται χαρακτηριστικό της Παλιάς Πόλης, συνδιαμορφώνει τη φυσιογνωμία της.

Τα παλιά δεν έχουν ακόμη αφαιρεθεί, ασχημαίνοντας ακόμα περισσότερο την εικόνα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑλλά και τα μοντέρνα, τοποθετήθηκαν με τρόπο… παραδοσιακό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑιωρούμενα καλώδια και κακοτεχνίες. Το μόνο που αλλοιώνει τελικά την εικόνα είναι η Ενετική πύλη μές στη μέση.

Υψώνοντας το βλέμμα, διαπιστώνει κανείς ότι είναι γενικό το κακό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑπουσία συνολικού σχεδιασμού στο θέμα του φωτισμού της Παλιάς Πόλης συγκεκριμένα αλλά και πάνω στο είδος της ανάπλασης και της ανάπτυξης που επιδιώκουμε για την περιοχή γενικότερα, ο εκάστοτε υπεύθυνος, λειτουργεί με τον τρόπο που εκείνος κρίνει και σύμφωνα με την προσωπική του αισθητική.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΓι’ αυτό βεβαίως συντηρούμε και τις αρμόδιες υπηρεσίες, δηλαδή την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, η οποία ενέκρινε την προμήθεια των συγκεκριμένων φωτιστικών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Εκ παραδρομής» λέει ο κ. Μιχάλης Ανδριανάκης, που ως προϊστάμενος τότε, υπέγραφε και ως συνταξιούχος τώρα, παρακινεί -εν ολίγοις- να τα ξηλώσουμε κι ας χαθούν τα χρήματα του ΕΣΠΑ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Καλά, δεν βλέπουν εκείνο ή το άλλο και ασχολούνται με τα φώτα;» λένε πολλοί. Τα βλέπουν.Το θέμα των φωτιστικών όμως έχει μια σημασία πολύ ευρύτερη, δείχνει την αντίληψη αυτών που παίρνουν της αποφάσεις για το πώς θέλουμε να είναι η Παλιά Πόλη. Τη στάση τους απέναντι στο μνημείο. Την αισθητική τους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚι επειδή και κατά μήκος του λιμανιού τα φωτιστικά έχουν σκουριάσει και το σχετικό κονδύλιο για την αντικατάστασή τους από το Λιμενικό, έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο… καλό είναι το θέμα να μας απασχολήσει εγκαίρως αυτή τη φορά!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook