Χανιά | Η κίνηση στη Χριστουγεννιάτικη αγορά | Photos

χανιά-η-κίνηση-στη-χριστουγεννιάτικη-195910

agora1Κάτω από τον ζεστό ήλιο, που δε θύμιζε και πολύ Χριστούγεννα, βγήκαν σήμερα το πρωί οι Χανιώτες για να κάνουν την βόλτα τους αλλά και για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.

Η κίνηση στους δρόμους και τα πεζοδρόμια ήταν πολύ πυκνή και η πλατεία αγοράς ήταν πλημυρισμένη από παιδιά, τα οποία αυτές τις μέρες έχουν την τιμητική τους! Φωτογραφίες με τον Άγιο Βασίλη, βόλτα με το τρενάκι και φυσικά πολλά παιχνίδια.

agora4Και αφού τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές των ημερών αναμενόμενο να είναι αυξημένη και η κίνηση στα καταστήματα παιχνιδιών. «Υπάρχει αύξηση της κίνησης, τα Χριστούγεννα είναι για τα παιδιά… Όλοι κάτι θα πάρουν… ένα δωράκι, έστω και μικρό..» όπως μας επιβεβαίωσε και υπάλληλος παιχνιδοπωλείου.

agora5Όπως φαίνεται οι περισσότεροι βγήκαν για την βόλτα τους, να πιούν τον καφέ τους, να χαζέψουν την αγορά και να απολαύσουν την εορταστική ατμόσφαιρα της πόλης…  Ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που επέλεξαν να γευματίσουν στην Δημοτική Αγορά.

«Υπάρχει μια σχετική κίνηση, αλλά όχι πολλά πράγματα. Ο κόσμος βγαίνει, κάνει την βόλτα του, αλλά δεν έχει αγοραστική δύναμη.» όπως μας είπε ιδιοκτήτης καταστήματος του κέντρου. Κάτι που επαληθεύουν τα γεμάτα από κόσμο καφέ.

agora2Ωστόσο, η κίνηση ήταν αυξημένη στις μεγάλες αλυσίδες, σε καταστήματα γυναικείας ένδυσης, αλλά και καλλυντικών… Ειδικά σε καταστήματα με εορταστικές προσφορές.

«Ο κόσμος παίρνει κυρίως μικροπράγματα, δωράκια… Εορταστικά πακέτα, συσκευασίες δώρων , αρωματάκια τέτοια πράγματα…» είναι αυτά που φεύγουν κυρίως από τα καταστήματα καλλυντικών.

agora3Σχετικά καλά πήγε, μέχρι στιγμής, λοιπόν η αγορά μέρες που είναι… Αν και οι έμποροι ελπίζουν σε κάτι καλύτερο για την πρωτοχρονιά. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook