Χανιά | Η απίστευτη απάντηση της φιλοζωικής στο zarpanews.gr για τις επιθέσεις αδέσποτων στη Χαλέπα

χανιά-η-απίστευτη-απάντηση-της-φιλοζω-522285

Μια ομολογουμένως απρόσμενη απάντηση στο ρεπορτάζ του zarpanews.gr για τις επιθέσεις σκύλων στην οδό Καμπούρη, στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, απέστειλε η

Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη.

Η κα Μπομπολάκη, κατηγορεί ευθέως τους κατοίκους για πρόκληση των επιθέσεων αυτών και ζητά να σωθούν τα ζώα από τη «μήνι των ανθρώπων». Ακόμη, ειρωνεύεται τον φοιτητή τον οποίο δάγκωσαν τα σκυλιά, τον χαρακτηρίζει «ζωοφοβικό» ενώ στρέφεται και εναντίον του zarpanews.gr για… στοχοποίηση των αδέσποτων.

Θυμηθείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ

Η απάντηση

Κύριε Διευθυντά

Στην τελευταία 5μελή επιτροπή του Δήμου Χανίων, της οποίας είμαι μέλος και που παρακολουθεί τα θέματα γύρω απο τα αδέσποτα της πόλης μας ,ανέλαβα οικειοθελώς να ερευνήσω το θέμα των αδέσποτων που ζουν στην οδό Καμπούρη στη Χαλέπα για μια ακόμη φορά.

Σε σημερινή μου λοιπόν επικοινωνία με τον άνθρωπο που τα φροντίζει νομίμως θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα παρακάτω:

Για τα 3 αδέσποτα σκυλιά – υπάρχει και ένα τέταρτο μαύρου χρώματος το οποίο φέρεται να έχει ιδιοκτήτη , περιφέρεται δε σε όλα τα Χανιά – ο άνθρωπος αυτός έχει παραγγείλει περίφραξη, ώστε να μπουν μέσα στην αυλή του και προφανώς να γίνουν ιδιόκτητα, ώστε να σωθούν από την αδικαιολόγητη μήνι των ανθρώπων.

Το ένα δε εξ αυτών ήδη βρίσκεται εντός του σπιτιού του.

Είμαστε απολύτως βέβαιοι και με πλήρη υπευθυνότητα λέμε, οτι τα ζώα αυτά δεν πειράζουν κανένα , δεν είναι επιθετικά, τα έχουμε δει, τα έχουμε προσεγγίσει πολλές φορές, δεν δείχνουν καμία επιθετικότητα προς κανένα.

Όπως αναφέρει και ο φοιτητής που τον γρατζούνισε με το πόδι του ελαφρά το ένα εξ αυτών τον κοίταζε, λέει, παράξενα τα ζώα, και τότε αυτός , νομίζοντας! οτι θα του επιτεθούν άρχισε να χτυπάει τα πόδια του στο χώμα, το ένα σκυλί προκλήθηκε με αυτό το τρόπο και φοβήθηκε και έγινε το άνευ σημασίας αυτό περιστατικό.

Έχουμε λοιπόν πρόκληση των ζώων εκ μέρους του φοιτητή επειδή φοβήθηκε μήπως και…

Αλίμονο αν τον φόβο του καθενός και την πρόκληση των ζώων την στρέφουμε τελικά εναντίον των ζώων .

Ας περισυλέξουμε τότε κάθε τι που κινείται και ενοχλεί τον κάθε ζωοφοβικό.

Η στοιχοποίηση αυτή των ζώων ούτε τον δημότη βοηθά να καταλάβει , ότι ο νόμος απαιτεί την συμβίωση με τα ζώα, ούτε να αρχίζουν να κατανοούν, ότι δεν μπορούν τον δικό τους φόβο να τον μετατρέπουν σε επιθετικότητα των ζώων , ούτε φυσικά τα ίδια τα ζώα, που δεν ευθύνονται για την αδεσποτεία τους.

Η άκριτη λοιπόν στοχοποίηση των ζώων θα πρέπει από την πλευρά του καθενός να μας προβληματίσει για το αν κάνουμε καλό ή κακό στην κοινωνία, τον δημότη και τα ζώα.

Ας λάβουμε δε υπόψη μας επίσης την διατύπωση του νόμου που ορίζει οτι επιθετικό είναι ένα ζώο που απρόκλητα και αδικαιολόγητα δαγκώνει κάποιον .

Δεν γίνεται αυτό να το προσπερνάμε έτσι και κάθε ζώο που νομίζουμε, οτι μας κοιτάζει περίεργα , ή σηκώνει την ουρά ή γαβγίζει παράξενα ή ο, τιδήποτε άλλο επινοήσει κάποιος που τα φοβάται , να του βάζουμε την ετικέτα του επιθετικού και να το στοχοποιουμε .

Γιατί το επόμενο βήμα με μαθηματική ακρίβεια είναι η φόλα .

Αλλά είναι απόλυτα φυσικό , όταν οι γονείς μεγαλώνουν τα παιδιά τους με ένα μη, μη το πιάνεις, μη το ακουμπάς, θα σε δαγκώσει, θα σε μολύνει να έχουμε κοινωνίες εχθρικές προς τα ζώα και πολίτες ζωοφοβικούς και δεισιδαίμονες.

Τα πραγματικά επιθετικά αδέσποτα είναι εξαιρετικά λίγα και αυτά πράγματι θα

πρέπει να απομακρύνονται απο το δρόμο.

Όχι όμως ο,τιδήποτε κινείται και μας φοβίζει. Το πρόβλημα τότε το έχουμε εμείς και όχι τα ζώα.

Η δε μη αντικειμενική ενημέρωση και η υπερβολή στην παρουσίαση ενός περιστατικού εντείνει τον φόβο και την αποστροφή κατά αυτών των ζώων»

Απάντηση zarpanews.gr

Κυρία Μπομπολάκη,

γνωρίζετε καλά πως μέσα από τις σελίδες του zarpanews.gr έχουν αναδειχτεί εκατοντάδες θέματα που άπτονται της δράσης του σωματείου σας. Έχουν καταγγελθεί ακόμη, άλλα τόσα περιστατικά κακοποιήσεων ζώων, ζητώντας τιμωρία για τους δράστες, έχει ασκηθεί σκληρή κριτική στην δημοτική Αρχή για την ολιγωρία της στην περίθαλψη και στείρωση των αδέσποτων.

Το να μας κατηγορείτε λοιπόν ότι καλλιεργούμε τον φόβο και την αποστροφή, είναι μάλλον αποκύημα της δικής σας εμμονής παρά λογικό συμπέρασμα ενός ανθρώπου που παρακολουθεί το zarpanews.gr.

To να κατηγορείτε δε μία ολόκληρη γειτονιά, με χαρακτηρισμούς που είναι ποινικά κολάσιμοι, υπερασπίζοντας τέσσερα λυσσασμένα σκυλιά, τα οποία κάποιος δήθεν φιλόζωος τα κρατά «ομήρους» ταΐζοντας τα ωμό κρέας (έχουμε μαρτυρίες) ξεφεύγει πολύ πέρα από την φιλοζωική σας δράση και στάση.

Λέτε πώς τα είδατε και σας φάνηκαν φιλικά. Αν αύριο, στις 20 επιθέσεις που ήδη έχουν καταγράψει οι κάτοικοι, προστεθεί ακόμη μία που θα αποβεί μοιραία, θα πείτε το ίδιο στον Εισαγγελέα;

Στόμα δεν έχει να μιλήσει ο «άνθρωπος» που υπερασπίζεστε και ο οποίος όπως λέτε «έχει παραγγείλει την περίφραξη»; Καλό είναι να μας πει και γιατί σβήνει τα φώτα του σπιτιού του όταν ακούει ουρλιαχτά, γιατί λέει πως είναι βαριά άρρωστος κάθε φορά που πηγαίνει εκεί η Αστυνομία, γιατί δεν έχει βάλει μία πόρτα στην αυλή του εδώ και τόσα χρόνια και μετά από τόσες επιθέσεις;

Ερευνήστε τα και αυτά γιατί πιθανότατα θα χρειαστεί να καταθέσετε και επίσημα και αφήστε εμάς να κάνουμε τη δουλειά μας όπως ξέρουμε κυρία Μπομπολάκη.

zarpanews.gr

8 thoughts on “Χανιά | Η απίστευτη απάντηση της φιλοζωικής στο zarpanews.gr για τις επιθέσεις αδέσποτων στη Χαλέπα

  1. Δάγκωσαν και τον γιο μου αυτά τα σκυλιά. Μόλις τώρα κατάλαβα για το ποια σκυλιά συζητάει η πρόεδρος της φιλοζωικής και οφείλω να πω ότι αυτό το ύφος της απάντησης αποδεικνύει ότι έχει χαθεί το μέτρο και η λογική. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα ζώα όπως δεν έχω και κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους. Αν η φιλοζωία γίνεται μισανθρωπία τότε το πρόβλημα είναι μεγάλο και σοβαρό. Τα συγκεκριμένα σκυλιά που σήμερα κατάλαβα ποια είναι, έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος της Χαλέπάς. Φοβόμαστε να βγούμε από τα σπίτια μας ακόμα και το μεσημέρι. Ο παλιός μου συμμαθητής που συνήθως τα συνοδεύει ήταν μπροστά όταν δάγκωσε ένα από αυτά που δεν ξέρω τι χρώμα ήταν, τον γιο μου και ευτυχώς περιοριστήκαμε στο σκίσιμο της φόρμας. Αν λοιπόν είναι ειλικρινής ο παλιός μου συμμαθητής, οφείλει να επιβεβαιώσει ότι ο γιος μου ούτε τρόμαξε τον σκύλο ούτε χτύπησε τα πόδια του αλλά αντίθετα περπατούσε αμέριμνος. Μάλιστα δεν προχώρησα τότε οποιαδήποτε διαδικασία γιατί όπως περιγράφω ήταν συμμαθητής μου και έδειξε και ενδιαφέρον για το περιστατικό. Να σεβόμαστε τα ζώα αλλά να σεβόμαστε και τους ανθρώπους…………. Αν όχι περισσότερο, τουλάχιστον το ίδιο.

  2. Καλά κάνατε και βάλατε στη θέση της την κυρία που καταχράται της θέσεώς της και απειλεί θεούς και δαίμονες και φυσικά κι εσάς. Όλοι έχουμε ζώα αλλά τα αναθρέφουμε και τα προσέχουμε ώστε να μην ενοχλούν τους συνανθρώπους μας και τα υπόλοιπα ζώα. Κάποια ζώα λοιπόν ας συνέλθουν και ας συμμορφωθούν με τους κοινωνικούς κανόνες που όλοι μας στηρίζουμε γιά να μην καταπιεί ο ένας τον άλλον.

  3. Το κακό με αυτήν την κυρία δεν είναι ότι αγαπάει (υποτίθεται) τα ζώα, το κακό είναι ότι βγάζει μία χολή και μία απίστευτη μισανθρωπία σε κάθε της παρέμβαση, δεν έχει ξαναγίνει αυτό το πράγμα!! Το συγκεκριμένο άρθρο της είναι κατάπτυστο προσβάλλει την ανθρώπινη νοημοσύνη και θα έπρεπε να επέμβει ο εισαγγελέας… Ασχολίαστος και ο δήμαρχος Χανίων που της έχει δώσει και θεσμικό ρόλο ενώ η γυναίκα φαίνεται ότι πάσχει από κάποιο υπαρξιακό πρόβλημα!

  4. Περνάω συχνά από αυτόν τον δρόμο γιατί μένω κοντά. Όταν τα σκυλιά είναι ένα-ένα είναι φιλικά, όμως όταν μαζεύονται όλα μαζί λειτουργούν σαν αγέλη. Δεν με έχουν πειράξει ποτέ επειδή δεν τα πειράζω ούτε τα φοβάμαι αλλά μια φορά το ένα δοκίμασε να με δαγκώσει (χωρίς να βάλει δύναμη στην γνάθο του) μάλλον για να δοκιμάσει την αντίδραση μου. Δεν το πείραξα και απομακρύνθηκε. Η κ. Μπομπολάκη θα ήταν συνετό να ακούει τι έχουν να πουν οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα σκυλιά και όχι να τα υπερασπίζεται εις βάρος τους. Δεν ξέρω αν ο άνθρωπος τα ταΐζει ωμό κρέας ή αν δάγκωσαν το παιδί, μπορώ όμως να διαβεβαιώσω πως πρέπει να παρθούν μέτρα προς αποφυγή μελλοντικών περιστατικών.

  5. Δεν μπορούμε όλοι να ήμαστε (ειδικοί)και να ερμηνεύουμε της προθέσεις ενός ζώου.
    Καλώς ή κακώς ο κάθε άνθρωπος από τη φύση του έχει γεννετησιους φόβους που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ζωοφοβια η μίσος προς τα ζωα,αλλά απλά ένστικτο επιβίωσης που είναι φυτεμένο μέσα στο DNA μας,όπως επίσης έχουν και τα ζωα .Ειδικά οι άνθρωποι τον πόλεων πολύ περισσότερο μιας και είναι απομακρυσμένοι από τη φύση ,δυστυχώς πολλές φορες η αντίδραση μας (βλέπε ένστικτο αυτοσυντήρησης)μπορεί να προκαλέσει τα ένστικτα ενός ζωου. Σε αυτό το σημείο λοιπόν μπαίνει η λογική που μας ξεχωρίζει από τα ζώα ,βλέπουμε,ότι υπάρχει ένα πρόβλημα,θέλετε λάθος αντίδραση τον άνθρωπον λόγο φόβου?Θέλετε λόγο λάθος αποτίμησης της συμπεριφοράς τον ζώον προς τους περαστικούς από τον εκάστοτε ιδιοκτήτη?Όπως θέλετε ονομάστε το όπως είπα και ποιο πάνω εδώ μπαίνει η λογική που μας κάνει ξεχωριστούς σαν είδος(θέλω να πιστεύω )και με καλή διάθεση και κατανόηση όλα λύνονται .

  6. Το θέμα είναι ότι η κυρία αυτή στο άρθρο της δείχνει ότι δεν έχει ιδέα για το τι πραγματικά συμβαίνει και αφήνει υπαινιγμούς ότι μπορέι να κρύβεται ακόμα και μελςο του φιλοζωικού συλλόγου της περιοχής το οποίο άτομο είναι δήθεν φιλόζωο και αξιοποιεί τα αδέσποτα προς οφελός του με σκοπό την φύλαξη του σπιτιού του. Το θέμα είναι ότι οι υπόλοιποι κάτοικοι δεν του φταίνε σε τίποτα. Α΄ρα λοιπόν η κυρία που απαντά στο zarpanews.gr καλά θα κάνει να βάλει μέσω της ομοσπονδίας στην οποία προεδρεύει τον άνθρωπο αυτό σητν θέση του καταγγέλοντάς τον στον εισαγγελέα ώστε να τελειώνει μια για πάντα αυτή η ιστορία.Γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι κατά την γνώμη μου στυγνός εγκληματίας όταν στο όνομα της «φιλοζωίας» συντηρεί τα αδέσποτα με μόνο σκοπό την εκμεταλευσή τους για την φύλαξη του σπιτιού του. Ντροπή του πραγματιικά! Υπάρχουν και εταιρείες φύλαξης για αυτό τον σκοπόκαι το συγκεκριμένο τελείως ασυνείδητο και επικύνδυνο άτομο οφείλει να το καταλάβει επιτέλους και να σταματήσει προφανώς να συντηρεί τα αδέσποτα. Για τον λόγο αυτό που δεν πρέπει να ταίζουμε τα αδέσποτα όπου βρούμε έχει γραφτεί ακι το παρακάτω άρθρο:http://adespotagreece.blogspot.gr/2017/07/blog-post.html ελπίζω διαβαζοντάς το κάποιοι να καταλάβουν ποιοί ακι γιατί ταίζουνε τα αδέσποτα όπου βρούνε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook