Χανιά | Η απάντηση του προϊσταμένου του πρώην ΙΚΑ Χανίων για τις καταγγελίες ημιπληγικού πολίτη

χανιά-η-απάντηση-του-προϊσταμένου-του-574542

Απάντηση με επιστολή του έστειλε στο δημοσίευμα του zarpanews.gr, ο υπεύθυνος της μονάδας πρώην ΙΚΑ, νυν ΠΕΔΥ Χανίων Σωτήρης Δρούτσος, όσον αφορά στις καταγγελίες του ημιπληγικού συμπολίτη μας στο zarpanews.gr, που εξέφρασε την αγανάκτησή του προς συγκεκριμένους γιατρούς του ΙΚΑ στα Χανιά (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Στην επιστολή του ο καταγγέλων ζητούσε εξηγήσεις από τον αρμόδιο ιθύνοντα της μονάδας, κάτι που πραγματώνεται με την παρακάτω ανακοίνωση του κ. Δρούτσου:

«Κύριε Διευθυντή,

η προσφυγή στον τύπο ηλεκτρονικό ή έντυπο είναι συνήθως πράξη απόγνωσης όταν δεν μπορείς  διαφορετικά να επιλύσεις κάποιο πρόβλημα ή πράξη δημιουργίας εντυπώσεων.

Οταν ο συμπολίτης μας προσήλθε στα ιατρεία της μονάδας υγείας ΠΕΔΥ Χανίων(11/8/17) όπως ισχυρίζεται, ήμουν στο γραφείο μου και ουδέποτε έπεσε στην αντίληψή μου κάποιο πρόβλημα ούτε ο ίδιος απευθύνθηκε σε εμένα αντίθετα, προτίμησε μέσω της ιστοσελίδας σας να μου υποβάλλει καταιγισμό ερωτήσεων  των οποίων  οι απαντήσεις είναι προφανείς.

Η μονάδα υγείας ΠΕΔΥ Χανίων παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας τόσο σε ασφαλισμένους όσο και ανασφάλιστους συμπολίτες μας ειδικότερα δε οι ΑΜΕΑ συνάνθρωποί μας εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα όπως ο νόμος ορίζει. Καθημερινά με προγραμματισμένα ραντεβού σε ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων προσέρχονται πανω απο 400 άτομα ενώ η επισκεψιμότητα αυξάνει με τους συμπολίτες μας που αναζητούν ελεγκτή ΕΟΠΥΥ ή καταθέτουν αιτήματα για χορήγηση αναρρωτικών αδειών ή προμηθεύονται φάρμακα υψηλού κόστους από το  συστεγαζόμενο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.

Ουδέποτε μου καταγγέλθηκε απαξιωτική ή αγενής συμπεριφορά συναδέλφου που να ανήκει στο ιατρικό ή στο μη ιατρικό προσωπικό της  Μονάδας όσο και αν οι ρυθμοί της εργασίας όλων είναι έντονοι.

Η συνταγογράφηση είναι δικαίωμα και ευθύνη του Ιατρού ο οποίος πιστοποιείται στον ΕΟΠΥΥ και πραγματοποιείται μετά απο εξέταση του ασθενούς  υπόκειται δε  στους κανόνες της Ιατρικής Επιστήμης αλλά και του κανονισμού του ΕΟΠΥΥ έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η θεραπεία του ασθενούς και η μη κατασπατάληση πόρων του Οργανισμού.Συνεπώς η χορήγηση θεραπείας πέρα του μήνα αλλά και ο αριθμός των συσκευασιών των φαρμάκων είναι ευθύνη του θεράποντος και σε καμιά περίπτωση δεν αποφασίζεται η ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ απο τον ασθενή.

Σε κάθε περίπτωση δυσκολίας στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών  μας , για την διατύπωση παραπόνων  ακόμα και καταγγελιών η πόρτα μου ήταν και θα είναι σε όλους ανοικτή.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Δρούτσος Σωτήριος

Υπέυθυνος μονάδας υγείας ΠΕΔΥ Xανίων»

Επιστολή στο zarpanews.gr έστειλε και ο Διευθυντής περιφερειακού υποκαταστήματος ΕΦΚΑ μισθωτών Χανίων Στέλιος Ανετάκης και αναφέρει:

«Σε απάντηση στην από 18/8/2017 καταγγελία ασφαλισμένου ημιπληγικού συμπολίτη μας σας γνωρίζοω τα παρακάτω:

Από 1/1/2012 οι Περιφερειακές Υπηρεσίας Υγείας του ΙΚΑ εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Ο ενιαίος κανονισμός παροχών υγείας του εν λόγω Οργανισμού δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2456/Β/3.11.2011.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ο Διευθυντής του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ) ουδεμία αρμοδιότητα έχει όσον αφορά την ιατρική, νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων από 1/1/2012 και εφεξής».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook