Χανιά | Η απάντηση του Διοικητή για την περιβόητη μήνυση προς το Νοσοκομείο – Τι συνέβη τελικά;

χανιά-η-απάντηση-του-διοικητή-για-την-763105

Θέση στην πολυσυζητημένη είδηση της μήνυσης που υπέβαλλε γιος ασθενούς που έχασε την ζωή της στο Νοσοκομείο Χανίων πήρε ο Διοικητής, Μηνάς Βουλγαρίδης.

Αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θλιβερό γεγονός, διέψευσε κατηγορηματικά τα λεγόμενα και τους ισχυρισμούς του άνδρα, οτι δηλαδή η γυναίκα δεν έτυχε της πρέπουσας προσοχής των γιατρών, καθότι είχαν όλοι συγκεντρωθεί στα… εγκαίνια του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής από τον Παύλο Πολάκη την ημέρα εκείνη.

Κλείνοντας, κατακρίνει την έκταση που πήρε το θέμα, πριν διαπιστωθεί έγκυρα και με αποδείξεις τις συνέβη και χάθηκε η ζωή της γυναίκας.

Αναλυτικά:

«Από τα τοπικά ΜΜΕ λάβαμε γνώση μηνυτήριας αναφοράς που υπέβαλε ο γιος συμπολίτισας μας που απεβίωσε στο ΓΝ Χανίων στις 30.10.2018 η οποία στρέφεται «κατά παντός υπευθύνου στο ΓΝ Χανίων». Εξ αιτίας του γεγονότος θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου σε όλη την οικογένεια της θανούσας για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου.

Μετά από μια πρώτη διερεύνηση, μπορώ να δηλώσω πως τα γεγονότα όπως περιγράφονται στη μηνυτήρια αναφορά, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Το ΓΝ Χανίων, την ημέρα της επίσκεψης του Υπουργού κ. Πολάκη, λειτούργησε κανονικά, οι γιατροί όλοι ήταν στις θέσεις τους, χωρίς να αφήσουν κενά στη λειτουργία των τμημάτων τους. Ειδικά η συγκεκριμένη ασθενής όταν κατέφτασε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών εξετάσθηκε από ειδικευμένο αναισθησιολόγο, ειδικευμένο χειρουργό και ορθοπεδικό, υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εργαστηριακές ακτινολογικές εξετάσεις, αξονικές τομογραφίες κλπ και εισήχθη στην Ορθοπεδική Κλινική αφού της είχε χορηγηθεί από την πρώτη στιγμή η πρέπουσα αγωγή. Στο διάστημα που παρέμεινε στην Κλινική, ήταν αιμοδυναμικά σταθερή και όταν νωρίς το απόγευμα παρουσίασε ξαφνικά επεισόδιο με απώλεια συνείδησης και ραγδαία επιδείνωση των ζωτικών λειτουργιών της, 5 ειδικευμένοι γιατροί (δυο ορθοπεδικοί, καρδιολόγος, αναισθησιολόγος και εντατικολόγος) για μία ώρα περίπου προσπάθησαν να την επαναφέρουν.

Έτσι ακριβώς έχουν τα γεγονότα τα οποία βεβαίως θα διερευνηθούν από την Ιατρική Υπηρεσία του ΓΝ Χανίων και θα υπάρξει εκτενέστερη αναφορά. Ερωτηματικά όμως

προκαλεί η δημοσιότητα και η έκταση που έχει πάρει ένα θέμα πριν καν εξεταστεί από τις αρμόδιες αρχές. Που αποσκοπεί η γενική διαπόμπευση των γιατρών του ΓΝ Χανίων, που κατά γενική ομολογία των συμπολιτών μας, παλεύουν καθημερινά για να προσφέρουν τις καλύτερες συνθήκες περίθαλψης στους πολίτες της πόλης μας;»

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Η απάντηση του Διοικητή για την περιβόητη μήνυση προς το Νοσοκομείο – Τι συνέβη τελικά;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook