Χανιά | Η απάντηση του Βάμβουκα στις κατηγορίες του Βουλγαράκη

χανιά-η-απάντηση-του-βάμβουκα-στις-κατ-335961

Με αφορμή τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολου Βουλγαράκη και τις επιθέσεις τόσο στο πρόσωπο του όσο και στου κ. Σταθάκη (δείτε εδώ) ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας  προέβη στις εξής δηλώσεις:

«Σε μια στιγμή κατά την οποία η έκταση του πρώην Ψυχιατρείου Χανίων φαίνεται να καταλήγει – ερήμην της τοπικής κοινωνίας – στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας χωρίς προοπτική αξιοποίησης αλλά απλώς και μόνο για τη διευθέτηση τρεχουσών αναγκών, δεν βρίσκω κανένα νόημα στην αντιπαράθεση μεταξύ τοπικών φορέων και δη ταγμένων στην αυτοδιοίκηση. Αντιθέτως, αυτό που προέχει είναι η ανατροπή αυτής της προοπτικής και η διασφάλιση όρων αξιοποίησης του συγκεκριμένου χώρου με θετικό πρόσημο για την κοινωνία των Χανίων.

Ως Δήμος Χανίων με αποφάσεις συλλογικών οργάνων – ήδη από την εποχή της προηγούμενη δημοτικής αρχής – δεν απομακρυνθήκαμε από τον κοινό στόχο, αλλά τουναντίον συμπορευθήκαμε με όλους τους φορείς της πόλης οι οποίοι έχουν κατά καιρούς προτείνει τρόπους αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του πρώην Ψυχιατρείου.

Άλλωστε, ποτέ ως Δήμος δεν διεκδικήσαμε το όλον των εγκαταστάσεων και της έκτασης. Πώς θα μπορούσαμε να ζητάμε κάτι τέτοιο, αφού μόλις πριν από λίγες ημέρες οι υπηρεσίες μας διεξήγαν για πρώτη φορά αυτοψία στον χώρο και επομένως τώρα αποκτούμε αξιόπιστη εικόνα της εκεί κατάστασης;

Το σημαντικό, λοιπόν, είναι αυτή τη στιγμή να διασφαλιστεί η χρήση του χώρου και των εγκαταστάσεων υπέρ των αναγκών της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και να επανέλθει σε τροχιά παραχώρησης προς τους φορείς της πόλης. Σε αυτό τον σκοπό οι τοπικές έριδες δεν προσφέρουν και θα πρέπει να τεθούν στο πλάι. Στην διεκδικούμενη έκταση υπάρχει χώρος για όλους μας. Σε κάθε περίπτωση οι φίλοι παραμένουν φίλοι για την εκπλήρωση των κοινών τους στόχων».

One thought on “Χανιά | Η απάντηση του Βάμβουκα στις κατηγορίες του Βουλγαράκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook