Χανιά | Η «Αντιγόνη» από το Γενικό Λύκειο Νέας Κυδωνίας

χανιά-η-αντιγόνη-από-το-γενικό-λύκει-558228

Η θεατρική ομάδα του ΓΕΛ Νέας Κυδωνίας σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση “Αντιγόνη” την Τετάρτη 12 Ιουλίου στις 21:30 στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.

Ένα εμβληματικό έργο της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας, η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, και η μετάπλαση του στη σύγχρονη εποχή από τον διάσημο γάλλο δραματουργό, Ανουίγ. Τα δύο έργα καταλαμβάνουν, ταυτοχρόνως, τη σκηνή και εξελίσσονται εκ παραλλήλου.

Μέγας Χορηγός: ΠΛΑΙΣΙΟ – PLAISIO

Συνδιοργάνωση : Δήμος Χανίων – ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

-Είσοδος Ελεύθερη-Πλοκή

Η Αντιγόνη, παραβαίνοντας τη ρητή απαγόρευση του Κρέοντα, θάβει το σκοτωμένο στη μάχη αδερφό της και εχθρό της πατρίδας, Πολυνείκη. Έχει ζητήσει τη σύμπραξη της αδερφής της, Ισμήνης, χωρίς να βρει ανταπόκριση. Η Αντιγόνη συλλαμβάνεται κατά την ώρα της ταφής και μετά από μια επίπονη ανακριτική διαδικασία από τον τύραννο, τελικά, θάβεται ζωντανή. Στο θάνατο παρασύρει τον Αίμονα καθώς και την Ευρυδίκη (γιο και σύζυγο, αντίστοιχα, του Κρέοντα).

Γιατί η Αντιγόνη κινεί το ενδιαφέρον μας και σήμερα; Τι είδε ο Ανουίγ στην ομώνυμη αρχαία τραγωδία και έγραψε ένα σύγχρονο έργο; Πόσο συγκλίνει και πόσο αποκλίνει τόσο στο ήθος όσο και στο ύφος από το αρχαίο δράμα;

Χορηγός επικοινωνίας: SuperFM 89,6 και zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook