Χανιά | Η ανακοίνωση χωρίς ….«Βλαχάκη» από την Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών για το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης»

χανιά-η-ανακοίνωση-χωρίς-βλαχάκη-529974

Νέα ανακοίνωση, όπου δεν αναφέρεται η παρουσία του Αντιδημάρχου Χανίων κ. Μιχάλη Βλαχάκη στην εκδήλωση της Fraport, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, με την Γερμανική εταιρία να παρουσιάζει την πολιτική της εξέδωσε η Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του Αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης».

Στην ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία, δεν διαφοροποιεί το ύφος της, παρά το ότι ο κ. Βλαχάκης την διαψεύδει (δείτε εδώ) σε ότι αφορά την παρουσία του στην επίμαχη εκδήλωση.

Η νεότερη ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας:

«Η έλευση των στελεχών της Fraport στα Χανιά και η νομιμοποίηση της από τον Δήμαρχο Χανίων αλλά και από άλλους, ελάχιστους ευτυχώς, εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων αποτέλεσε ντροπή για την ιστορία της Δυτικής Κρήτης. Η απουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανιών και της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπολοίπων Δημάρχων οι οποίοι δεν παραβρέθηκαν, επικαλούμενοι έστω την συμμετοχή τους στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, ήταν στη σωστή κατεύθυνση και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στη γερμανικών συμφερόντων εταιρεία.

Η κλήτευση της Fraport από τον Αντιπεριφερειάρχη  Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη να δώσει εξηγήσεις για την καταστροφική πολιτική που ακολουθεί με τις τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή δεν έφερε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα ούτε έστειλε ένα αισιόδοξο μήνυμα. Η γερμανική ημικρατική εταιρεία, όπως είχαμε προβλέψει, θα ακολουθήσει μία αδιάλλακτη πολιτική εφόσον διαθέτει τις ισχυρές «πλάτες» των δανειστών και της γερμανικής κυβέρνησης αλλά και το νομοθετικό πλαίσιο που ουσιαστικά κατέστησε νόμο του ελληνικού κράτους την αποικιακή σύμβαση.

Η στόχευση της εταιρείας θα είναι η θερινή περίοδος και εκεί θα επικεντρώσει την στρατηγική των πωλήσεων της μεσοπρόθεσμα. Η επέκταση της τουριστικής περιόδου και ο ανεξάρτητος τουρισμός αποτελούν πλέον παρελθόν κάτι που θα φανεί την επόμενη περίοδο. Η δε αναφορά της Fraport σε 17 νέες πτήσεις, την οποία παρουσίασε ως επιτυχία της, προφανώς δεν οφείλεται στην ίδια την εταιρεία αλλά στη δυναμική που έχει ο τόπος και το brand name  που έχει κτιστεί όλα αυτά τα χρόνια. Άλλωστε και χωρίς τη Fraport τα Χανιά είχαν τα τελευταία χρόνια νέες πτήσεις και νέες εταιρείες. Η στρατηγική λοιπόν των γερμανών είναι ο οργανωμένος all inclusive τουρισμός τον οποίο θα κατευθύνουν στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και για τον λόγο αυτό είχαν επιλέξει ως στρατηγικό συνομιλητή την ένωση των μεγαλοξενοδόχων με την οποία συνομιλούσαν παρασκηνιακά εδώ και δύο χρόνια. Όπως ανέφερε ο ίδιος ο διευθυντής της Fraport Greece σε πρόσφατη συνέντευξη του σε τοπικό ΜΜΕ οι γερμανοί οργάνωσαν ακόμα και ταξίδια στη Φραγκφούρτη με ορισμένους τοπικούς φορείς. Οι εν λόγω φορείς πρέπει να δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο των συνομιλιών τους και να αναλάβουν το βάρος των ευθυνών τους για τις εν κρυπτώ συζητήσεις.  Καμία λοιπόν αισιοδοξία και καμία πρόθεση για αλλαγή πολιτικής εκ μέρους της fraport. Οι περισσότερες εταιρείες low cost σπεύδουν ανατολικά ενώ το αεροδρόμιο της Σητείας οργανώνεται έτσι ώστε σύντομα να αποτελέσει ένα ελκυστικό αεροδρόμιο.

H Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» καταγγέλει την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης πρωτόγνωρη για την πόλη μας και την παρεμπόδιση των μελών της και των μελών άλλων συλλογικοτήτων να διαδηλώσουν ελεύθερα. Η πρωτοβουλία μας θεωρεί βασικό υπεύθυνο τον Δήμαρχο Χανίων κ. Α. Βάμβουκα ο οποίος είχε χαρακτηρίσει στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόθεση της πρωτοβουλίας να διαδηλώσει ως «αντιδημοκρατική συμπεριφορά» καλώντας επί της ουσίας τις αστυνομικές αρχές να εμποδίσουν το δικαίωμα των πολιτών στη διαμαρτυρία. Το ίδιο έπραξαν και οι πολιτικοί φίλοι και σύμβουλοι του οι οποίοι ξεκίνησαν διαδυκτυακή εκστρατεία λάσπης αποκαλώντας στα κοινωνικά Μέσα την πρωτοβουλία  ως «Παράρτημα του Ρουβικώνα στα Χανιά» ενώ άλλοι της επονομαζόμενης ομάδας των 37  έφθασαν στην γελοιότητα να παρομοιάζουν την πρωτοβουλία με τα γερμανικά SS. Παραδίδουμε τον Δήμαρχο Χανίων Α, Βάμβουκα και την παρέα του στην κρίση του χανιώτικου λαού υπενθυμίζοντας την αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική του προσπάθεια του να καπελώσει τον αντιπεριφερειάρχη κ. Α. Βουλγαράκη και να χειραγωγήσει τους υπόλοιπους Δημάρχους με την γνωστή συνάντηση που προκάλεσε δύο ημέρες πριν την ανακοίνωση της fraport ότι θα διοργανώσει εκδήλωση στα Χανιά.

Τέλος ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι η πρωτοβουλία θα συνεδριάσει σύντομα προκειμένου να επανεκτιμήσει την στάση της και την παρέμβαση της καθώς και τα νέα δεδομένα που σχετίζονται με την νομιμοποίηση πλέον της γερμανικής εταιρείας και σε τοπικό επίπεδο αλλά και την περιορισμένη συμμετοχή των πολιτών στη πρόσφατη κινητοποίηση.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook