Χανιά | Η Έλενα Ράπτη μιλά για το ασφαλές διαδίκτυο και τον «κανόνα του εσωρούχου»

χανιά-η-έλενα-ράπτη-μιλά-για-το-ασφαλέ-70698

raptiΣτα Χανιά βρέθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Έλενα Ραπτη, στο πλαίσιο της εκστρατείας πρόληψης των κινδύνων του διαδικτύου, στην οποία συμμετέχει, στο πλευρό του Χανιώτη Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, κ. Μανώλη Σφακιανάκη.

Χθες, μιλώντας στον SUPER FM και στον Δημήτρη Παππά, η κ. Ράπτη, είχε την ευκαιρία να παρουσία την εκστρατεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, με τίτλο «1 στα 5».

Όπως εξήγησε, ένα στα πέντε παιδικά στην Ευρώπη, πέφτει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης μέσω διαδικτύου, γι’ αυτό και η Ε.Ε., επιστρατεύοντας τον απλό «κανόνα του εσωρούχου», επιδιώκει να βάλει ένα εμφανές και ξεκάθαρο όριο, στις σχέσεις που τα παιδιά αναπτύσσουν μέσω διαδικτύου.

rapti3

Χθες το απόγευμα, από τις 7 και μετά, η κ. Ράπτη και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, βρέθηκαν στο Παλιό Λιμάνι στην πλατεία Συντριβανίου.

rapti1

Στο χώρο της πλατείας, στήθηκε  ένα stand, όπου υπήρχε διαθέσιμο έντυπο ενημερωτικό υλικό για γονείς και παιδιά.

rapti2

Η κ. Ράπτη και οι συνεργάτες της ενημέρωσαν τους Χανιώτες για το ασφαλές διαδίκτυο, εξηγώντας ότι πρόκειται για ένα θέμα που απευθύνεται σε όλους, σε γονείς και σε παιδιά όλων των ηλικιών. «Ο στόχος μας είναι αν ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε», τόνισε η κ. Ράπτη, η οποία σήμερα μαζί με τον Μανώλη Σφακιανάκη, θα βρίσκονται για τον ίδιο λόγο στο Ηράκλειο.

rapti4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook