Χανιά – Ηράκλειο σε 20 λεπτά… με το υδροπλάνο! | Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον

χανιά-ηράκλειο-σε-20-λεπτά-με-το-υδροπ-80373

ydroplanaΟι δυνατότητες της ανάπτυξης των υδροπλάνων και η διερεύνηση της πιθανότητας συνεργασίας με την κρουαζιέρα στην Κρήτη έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστημα, στο επίκεντρο του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. 

Μπορεί να καθυστέρησε μια δεκαετία, όμως ήδη εδώ και τρεις μήνες, το θεσμικό πλαίσιο για τη δραστηριοποίηση υδροπλάνων στη χώρα μας υπάρχει και δημιουργεί συνθήκες για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νησί που, όπως όλα δείχνουν, συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που το αναδεικνύουν σε ιδανική βάση για τα υδροπλάνα.

Κινούνται έντονα στο Ηράκλειο

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σχεδιασμός που ανάγει το λιμάνι του Ηρακλείου σε κεντρική βάση για την υποδοχή υδροπλάνων και την εκτέλεση δρομολογίων από και προς ολόκληρη τη χώρα.

Το ενδιαφέρον από πλευράς επενδυτών είναι έντονο και το μόνο που μένει είναι να δοθεί το πράσινο φως για την προώθηση των απαιτούμενων διαδικασιών.

Όλα αυτά πρόκειται να συζητηθούν στην επικείμενη συνεδρίαση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) που θα εξετάσει τους φακέλους των εταιριών που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την κατασκευή του υδατοδρομίου στο λιμάνι, έργου που δεν θα κοστίσει πάνω από 250.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΛΗ κ. Γιάννη Μπρά ένα υδατοδρόμιο στο Ηράκλειο θα είχε δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι και 19 υδροπλάνων και θα αναβάθμιζε σημαντικά την ποιότητα υπηρεσιών μεταφοράς από και προς το νησί.

Ωστόσο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού όπως τονίζεται από τον ΟΛΗ θα πρέπει να κατασκευαστούν αντίστοιχες δομές σε όλες τις παραθαλάσσιες πόλεις. Εκτιμάται ότι δρομολόγια όπως Ηράκλειο – Σητεία θα μπρούν να εκτελεστούν μόλις σε … 20 λεπτά ενώ αντίστοιχα από Ηράκλειο – Χανιά στον ίδιο χρόνο και μάλιστα με οικονομικό εισιτήριο.

Ανάλογες  επαφές έχουν γίνει και απο τα Χανιά και το Ρέθυμνο όπου επίσης υπάρχει έντονο ενδιαφέρον.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook