Χανιά | Ευχές για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς με το πρώτο κουδούνι

χανιά-ευχές-για-το-ξεκίνημα-της-νέας-σ-723291

Ευχές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς απευθύνουν με ανακοινώσεις τους τοπικοί φορείς με αφορμή το πρώτο κουδούνι την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης:

«Μια ακόμη σχολική χρονιά, γεμάτη όνειρα, στόχους και ελπίδες, ξεκινά αύριο για χιλιάδες μαθητέςτης Κρήτης, στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, στους νηπιαγωγούς, τους δασκάλους, τους καθηγητές αλλά και τους γονείς ευχόμαστε ένα καλό και δημιουργικό σχολικό έτος», τονίζει ο κ. Αρναουτάκης.

«Από την πλευρά της η Περιφέρεια Κρήτης», συνεχίζει ο Περιφερειάρχης, «καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια στήριξης, διεκδικώντας και διασφαλίζοντας τις καλύτερες συνθήκες για την εξέλιξη της νέας σχολικής χρονιάς».

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν.Χανίων Στέλιος Ζερβάκης:

Αγαπημένοι μας μαθητές και μαθήτριες, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, γονείς.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι σε όλους σας, μια χρονιά ευοίωνη και δημιουργική.

Να γνωρίζετε αγαπημένοι μας μαθητές και μαθήτριες, ότι τόσο εμείς ως Διεύθυνση Εκπαίδευσης όσο και οι εκπαιδευτικοί μας και φυσικά οι γονείς σας, θα βρισκόμαστε στο πλάι σας στον καθημερινό σας αγώνα μέσα στις σχολικές τάξεις. Αρωγοί στην προσπάθεια σας με κοινό στόχο να σας προσφερθούν όλα τα αναγκαία εφόδια που χρειάζεστε για να αποκτήσετε το ένα και μοναδικό εφόδιο της γνώσης για να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας και να συμβάλλετε στην ευημερία της κοινωνίας μας.

Να προσπαθήσουμε όλοι μας για την οικοδόμηση μιας παιδείας με υψηλούς στόχους. Ας έχουμε στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον κι ας κοπιάσουμε για την επίτευξη αυτών των στόχων. Ας προχωρήσουμε φέτος ένα βήμα παραπάνω, ένα σκαλί ψηλότερα, να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες, να πιστέψουμε στις δυνατότητες και στις ικανότητες μας κι ας αφήσουμε πίσω μας την κοινοτοπία.

Για ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, δημοκρατικό, δημιουργικό, αναβαθμισμένο, με αναφορά στίς αρχές της ισότητας, της ελευθερίας, της πολυπολιτισμικότητας, της αποδοχής του διαφορετικού.

Ας τα κατακτήσουμε όλα μέσα από τη γνώση, την ομαλότητα και τη συμμετοχή για να πραγματοποιήσουμε το όραμα μας για ένα καλύτερο αύριο.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης:

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, στις μαθήτριες και τους μαθητές των σχολείων μας, να έχουν υγεία και δύναμη προκειμένου να κατορθώσουν με την καθοδήγηση των δασκάλων και των καθηγητών τους, μεθοδικότητα και υπευθυνότητα για να κάνουν ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα στη ζωή τους. Να απορροφούν την γνώση και να σέβονται το αγαθό της ζωής.

Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, εύχομαι δύναμη και αντοχή στο εξαιρετικά σημαντικό έργο τους.

Τόσο εγώ ως Δήμαρχος, όσο και όλη η Δημοτική αρχή είμαστε όλοι μας συντεταγμένοι στη στήριξη του έργου που πραγματώνεται στα σχολεία μας.

Σε συνεργασία με τους/τις Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολείων θα καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για τη μόρφωση και την πρόοδο των παιδιών μας.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!!!!!!

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Αντώνης Ροκάκης:

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αντώνης Ροκάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στους γονείς οφείλουμε το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην». Με αυτή την ρήση ο Μέγας Αλέξανδρος, σηματοδότησε τον τόσο ουσιαστικό ρόλο του δασκάλου στη ζωή του κάθε ανθρώπου, για να έρθει κάποιους αιώνες αργότερα ο Κωστής Παλαμάς να ζητήσει από το δάσκαλο να σμιλέψει τις ψυχές των ανθρώπων, χαρακτηρίζοντας τον ταυτόχρονα ως τον Άτλαντα που σηκώνει τα πνευματικά βάρη της νέας κοινωνίας που συνεχώς εξελίσσεται.

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θεωρώ πως είναι σκόπιμο να θυμηθούμε τους δύο αυτούς κορυφαίους Έλληνες που εξύψωσαν τον εκπαιδευτικό, έδωσαν στην εκπαιδευτική διαδικασία την διάσταση που της πρέπει, «χάραξαν» στον δάσκαλο την ευθύνη του χτισίματος των θεμελίων της κάθε γενιάς.

Ο κόσμος εξελίσσεται, τα πράγματα προχωράνε με γοργούς ρυθμούς, η κοινωνία αλλάζει, οι προκλήσεις ολοένα και περισσότερο αυξάνονται και μεταλλάσσονται ανάλογα με τις ανάγκες και τις στοχεύσεις που γεννά κάθε εποχή. Σε αυτό το πλαίσιο οφείλουμε να είμαστε όλοι ΠΑΡΩΝ , να αφουγκραζόμαστε τα νέα δεδομένα και φυσικά να τα συν διαμορφώνουμε εφόσον έχουμε τη δυνατότητα. Ο μόνος δρόμος για να πετύχουμε είναι η εκπαίδευση και αυτό το μονοπάτι οφείλουμε να το ακολουθήσουμε πιστά.

Εύχομαι στους εκπαιδευτικούς καλή αρχή, στους γονείς υπομονή και δύναμη για να στηρίξουν τα παιδιά τους, στους δε μαθητές καλή πρόοδο!

H ΝΟΔΕ ΝΔ Χανίων:

Αν και στον νομό μας η νέα σχολική χρονιά δεν ξεκινάει και με τους καλύτερους οιωνούς, ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, να έχουν μία δημιουργική χρονιά με πρόοδο και πολλές επιτυχίες.

Στους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να επιτελούν με το ίδιο απαράμιλλο ενδιαφέρον το λειτούργημα τους, εκπαιδεύοντας τις νέες γενιές και μεταλαμπαδεύοντας στους νεαρούς μαθητές, εκτός από γνώσεις, αξίες και ήθος.

Πέρα όμως από τα ευχολόγια η σκέψη μας είναι και σε όλους αυτούς τους μαθητές της υπαίθρου, οι οποίοι αναγκάζονται να διανύουν από φέτος παραπάνω χιλιόμετρα για να παρακολουθούν τα μαθήματα τους είτε στα δημοτικά σχολεία είτε σε σχολεία της δευτεροβάθμιας λόγω της ειδικότητας που έχουν επιλέξει.

Τους υποσχόμαστε, ότι σύντομα θα αποκαταστήσουμε τις όποιες στρεβλώσεις έχει δημιουργήσει η αλλοπρόσαλλη τακτική του υπουργείου Παιδείας.

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων:

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν.Χανίων  εύχεται στους μαθητές καλή σχολική χρονιά και πραγματοποίηση των στόχων τους,  στους  εκπαιδευτικούς καλή αρχή και στους γονείς υπομονή και δύναμη.

Επίσης ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, υπενθυμίζουμε  ότι προβλέπεται η χορήγηση από τον εργοδότη άδειας σχολικής παρακολούθησης για τους γονείς παιδιών μέχρι 16 ετών, τα οποία παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας (ν. 1483/1984, άρθρο 9):

–          η διάρκεια της άδειας είναι μέχρι τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος

–          η άδεια χορηγείται χωρίς περικοπή των αποδοχών

–          οι εργαζόμενοι γονείς δικαιούνται να απουσιάζουν ορισμένες ώρες ή ολόκληρη την ημέρα

–          εφόσον και οι δύο γονείς εργάζονται αποφασίζουν ποιος από τους δυο θα κάνει χρήση της άδειας αυτής ή εφόσον επιθυμούν την από κοινού της χρήση, αποφασίζουν για πόσο χρόνο ο καθένας, που πάντως δεν μπορεί συνολικά να υπερβαίνει τις τέσσερις (4) ημέρες

–          εφόσον ισχύουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις βάσει νόμου, ΣΣΕ ή Κανονισμών Εργασίας, εφαρμόζονται αυτές

–          στη στοιχειώδη εκπαίδευση ανήκει και το νηπιαγωγείο, η φοίτηση στο οποίο με βάση το νόμο είναι πλέον διετής για τα νήπια, που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής ηλικία τεσσάρων (4) ετών[1].

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook