Χανιά | Ευθύνη των δήμων η συντήρηση σχολικών κτιρίων λένε οι υπουργοί

χανιά-ευθύνη-των-δήμων-η-συντήρηση-σχο-102500

sxoliki taxiΜετά την απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλου και του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδου, στην με ΑΠ 2090/31-10-2014 αναφορά του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη με θέμα «Ελλείψεις υλικοτεχνικών υποδομών και διδακτικού προσωπικού σχολικών μονάδων Δήμου Κισσάμου», δίδεται στη δημοσιότητα και η με ΑΠ 421/23-12-2014 απάντηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Στην αναφορά του ο κ. Βιρβιδάκης είχε καταθέσει έγγραφο του Δημάρχου Κισσάμου κ. Θεόδωρου Σταθάκη προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο, το οποίο κοινοποιείται στους Βουλευτές του Νομού Χανίων.

Στην απάντησή του ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…Σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 75 παρ. Ι περ. στ. του Ν. 3463/2006), η συντήρηση και οι επισκευές (ακόμα και μεγάλης κλίμακας στον φέροντα οργανισμό), είναι η αρμοδιότητα των κατά τόπους Δήμων και μάλιστα ανεξάρτητα από την αιτία που προκαλούνται.

Παρά ταύτα, εφόσον υποβληθούν από τον Δήμο σχετικά αιτήματα με προβλήματα των κτιριακών υποδομών των σχολείων, την αναγκαιότητα της κτιριακής τους αναβάθμισης ή της προσθήκης αιθουσών διδασκαλίας, και εγκριθεί η σκοπιμότητα των προτάσεων του Δήμου, η «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» επικουρικά προβαίνει σε σχετικές ενέργειες για αντιμετώπιση των εκάστοτε προβλημάτων των κτιριακών υποδομών των σχολείων.

Η εταιρεία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε., στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, ήτοι στη μελέτη, κατασκευή, επέκταση, ανακαίνιση και εξοπλισμό των δομών εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια υλοποίησης των έργων της και ήδη έχει προβεί σε σχετικές ενέργειες προγραμματισμού και ωρίμανσης της μελλοντικής δημοπράτησης της κατασκευής του Ενιαίου Λυκείου Κισσάμου Χανίων καθώς και κλειστού γυμναστηρίου.»

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook