Χανιά | Ερώτηση Μαρκογιαννάκη για τους 145 Σύριους μετανάστες

χανιά-ερώτηση-μαρκογιαννάκη-για-τους-1-130919

markogiannakisΣτη Βουλή φέρνει το θέμα της παραμονής των 145 Σύριων μεταναστών στα Χανιά, με σχετική του ερώτηση ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Στην ερώτηση του ο κ. Μαρκογιαννάκης σημειώνει τα εξής:

«Την 31/3/2014 μετά από εκτεταμένη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης, μεταφέρθηκαν στην πόλη των Χανίων 345 ναυαγοί μετανάστες, καταγόμενοι κατά δήλωση τους, από την Συρία και την Αίγυπτο.

Για όσους δήλωσαν ότι έχουν την Αιγυπτιακή υπηκοότητα, ακολουθήθηκε η διαδικασία της επαναπροώθησης. Για τους 145 όμως εξ αυτών, μεταξύ των οποίων και πολλά μικρά παιδιά, που δήλωσαν ότι είναι Σύριοι, εκδόθηκε μεν απόφαση απέλασης από τον Αστυνομικό Δ/ντη Χανίων στην συνέχεια όμως εκδόθηκε απόφαση από τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντη Περιφέρειας Κρήτης, με την οποία διατάσσεται η αναστολή εκτέλεσης της απέλασης για έξι (6) μήνες με δυνατότητα παράτασης.

Προσωρινά και για τέσσερις ημέρες οι παραπάνω φιλοξενήθηκαν σε στεγασμένο χώρο, ιδιοκτησίας της περιφερειακής ενότητας Χανίων και στη συνέχεια μετά από συντονισμένες ενέργειες της Αντιπεριφέρειας  και των τοπικών Αστυνομικών Αρχών, εγκαταστάθηκαν σε δύο παραθαλάσσια ξενοδοχεία στα Χανιά, ιδιοκτησίας του ιδίου προσώπου.

Και ενώ η αρχική εκτίμηση ήταν ότι  η φιλοξενία θα διαρκούσε περίπου 10 ημέρες, τελικά παραμένουν ακόμα στα ξενοδοχεία. Η ιδιοκτήτρια των δύο ξενοδοχείων είναι σε απόγνωση. Οι αλλοδαποί αρνούνται να αποχωρήσουν, δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ για την διαμονή και την σίτιση (πρωί-μεσημέρι- βράδυ) 145 ανθρώπων, έχασε την εφετινή τουριστική περίοδο, οι ζημιές που έχουν προκληθεί στην περιουσία της είναι ανυπολόγιστες και το χειρότερο απ’ όλα, δεν υπάρχει ορατή λύση στο πρόβλημα.

Περαιτέρω ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος και στο δράμα που βιώνουν 145 συνάνθρωποι μας, οι οποίοι βλέπουν την ζωή τους χωρίς αύριο.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ : Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, ποίες πρωτοβουλίες προτίθενται να πάρουν προκειμένου να λυθεί άμεσα το παραπάνω μείζον και με πολλαπλές συνέπειες, πρόβλημα.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook