Χανιά | Ερώτηση Μαρκογιαννάκη για τον καταρροϊκό πυρετό

χανιά-ερώτηση-μαρκογιαννάκη-για-τον-κ-130919

markogiannakisΕρώτηση για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων» κατέθεσε ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:«Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ήδη από τον μήνα Μάιο του 2014, έχουν επιβεβαιωθεί πολλά κρούσματα καταρροϊκού πυρετού σε εκτροφές αιγοπροβάτων του Δήμου Αποκορώνου.

Οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο μετάδοσης της νόσου σε ολόκληρη την επικράτεια και προχωρούν σε πραγματοποίηση ψεκασμών στις σταβλικές εγκαταστάσεις της περιοχής, με ίδια οικονομικά μέσα και εθελοντική συμμετοχή των κτηνοτρόφων. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι μια τέτοια πρωτοβουλία δεν επαρκεί για την αποτελεσματική και οριστική ανάσχεση της νόσου.

Δεδομένου ότι η κατάσταση εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, κρίνεται επιβεβλημένη η άμεση λήψη των αναγκαίων μέτρων, και δη ο συστηματικός εμβολιασμός του συνόλου των αιγοπροβάτων και των βοοειδών, προτού το πρόβλημα προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: Ερωτάται ο κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, αν προτίθεται να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή εμβολιασμών του συνόλου των αιγοπροβάτων και των βοοειδών στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.»

 

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook