Χανιά | Ερώτηση Βιρβιδάκη για το παλιό ψυχιατρείο

χανιά-ερώτηση-βιρβιδάκη-για-το-παλιό-ψ-102671

therapeutirio-psixikon-pathiseonΕρώτηση αναφορικά με την τύχη των εγκαταστάσεων του Πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων, κατέθεσε προς τους αρμόδιους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών, ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο κ. Βιρβιδακης αναφερει:

«Ερώτηση προς τους Υπουργούς              Υγείας κ. Μαυρούδη Βορίδη και Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη με θέμα «Αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων (Θ.Ψ.Π.Χ.) σε όφελος της τοπικής κοινωνίας – Συνέχεια της με ΑΠ 227/19-6-2014 ερώτησης», κατέθεσε την Τρίτη 23/9/2014 ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Στην ερώτησή του ο κ. Βιρβιδάκης αναφέρει:

«Στις 19 Ιουνίου 2014 υπέβαλα την με ΑΠ 227/19-6-14 ερώτηση με θέμα «Αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων (Θ.Ψ.Π.Χ.) σε όφελος της τοπικής κοινωνίας» προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και Τουρισμού. Μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει απαντήσεις από τους Υπουργούς Υγείας & Τουρισμού.

Από τις απαντήσεις που έλαβα συμπεραίνονται τα εξής: το πρώτο ερώτημα, δεν έχει απαντηθεί το οποίο και υπενθυμίζω: «Ποιοι λόγοι επέβαλλαν την εσπευσμένη ένταξη του ακινήτου Θ.Ψ.Π.Χ στο ΤΑΙΠΕΔ και την εφαρμογή πολιτικής που έρχονται σε πλήρη σύγκρουση με τα αιτήματα και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας;» Το ερώτημα τεκμηριώνεται από το γεγονός ότι ενώ στις 23/5/2014 ο Υπουργός Υγείας απαντώντας στην με ΑΠ 5986/4-2-2014 ερώτησή μου, αναφέρει μεταξύ άλλων (στην με ΑΠ 11780/23-5-2014 απάντησή του) : «…όσον αφορά στην αναξιοποίητη, σήμερα, ακίνητη περιουσία του Κεντρικού Συγκροτήματος του Θ.Ψ.Π.Χ., που ευρίσκεται στη Σούδα (Δήμος Χανίων), με συνολικό εμβαδόν οικοπέδου 120.736,69 τ.μ., η 7η Υ.Π.Ε. Κρήτης βρίσκεται εν αναμονή της εξουσιοδότησης από το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση σχεδιασμού αξιοποίησής της, βάσει των εμπεριστατωμένων προτάσεων που θα προκύψουν από τους ενδιαφερόμενους φορείς», πέντε ημέρες μετά απεφασίσθη η μεταβίβαση του ακινήτου του πρώην Θ.Ψ.Π.Χ. σ το ΤΑΙΠΕΔ.  Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο ερώτημα από την με ΑΠ 16109/7-7-14 απάντηση του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία μου διαβιβάστηκε με το με ΑΠ ΓΚΕ 1105376 ΕΞ 201490/ 18-7-2014 έγγραφο του Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Χαρδούβελη, και συγκεκριμένα από την παράγραφο 2 της προαναφερθείσας απάντησης του ΤΑΙΠΕΔ προκύπτουν περισσότερα ερωτήματα, παρά δίδονται απαντήσεις, και βέβαια αυτά δεν λύνονται με την παράγραφο 3 του ίδιου εγγράφου. Όπως, δε, πληροφορήθηκα το ΤΑΙΠΕΔ με το με ΑΠ 17083/8-9-2014 προς το Δήμο Χανίων αμφισβητεί την παραχώρηση κτηρίου του πρώην Θ.Ψ.Π.Χ. προς το Δήμο Χανίων.

Από όλα τα παραπάνω συνάγεται ότι το ακίνητο του πρώην Θ.Ψ.Π.Χ.  έχει μια σειρά από σημαντικές εκκρεμότητες ενώ ένα από τα άμεσα εμπλεκόμενα Υπουργεία, δηλαδή το Υπουργείο Υγείας, δεν έχει ακόμα απαντήσει στην με ΑΠ 227/19-6-2014 ερώτησή μου.»

Κατόπιν των παραπάνω ο κ. Βιρβιδάκης ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:

«1. Ποιοι λόγοι επέβαλλαν την εσπευσμένη ένταξη του ακινήτου Θ.Ψ.Π.Χ στο ΤΑΙΠΕΔ και την εφαρμογή πολιτικής που έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με τα αιτήματα και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας;

2. Εμμένουν στην παραχώρηση του ακινήτου του πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων στο ΤΑΙΠΕΔ;»

One thought on “Χανιά | Ερώτηση Βιρβιδάκη για το παλιό ψυχιατρείο

  1. Άσε Κυριάκο τις ερωτήσεις, γιατί δίνεις το δικαίωμα για απαντήσεις που δεν μας συμφέρουν. Είδαμε τι έγινε και με την ερώτησή σου για το στρατόπεδο Μαρκόπουλου. Ή μήπως τις κάνεις γι’ αυτό το λόγο; Εξ’ άλλου δικοί σου είναι στην κυβέρνηση…και είσαι από αυτούς που ψήφισαν τα μνημόνια αλλά και όλα τα μέτρα εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Μη μας δουλεύεις λοιπόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook