Χανιά | Ερώτηση Βιρβιδάκη για τη «Διαχείριση υδατικών πόρων»

χανιά-ερώτηση-βιρβιδάκη-για-τη-διαχε-106675

virvidakisΕρώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Ιωάννη Μανιάτη, Εσωτερικών κ. Ιωάννη Μιχελάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη με θέμα «Διαχείριση υδατικών πόρων στο Νομό Χανίων και μείωση βροχοπτώσεων», κατέθεσε την Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Στην ερώτησή του ο κ. Βιρβιδάκης αναφέρει:

«Στις 25/4/2014 κατέθεσα ερώτηση με θέμα «Διαχείριση υδατικών πόρων στο Νομό Χανίων» η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί. Θεώρησα αναγκαίο να υποβάλω και νέα πρόσθετη ερώτηση με βασικό το ίδιο θέμα μετά και την δημοσιοποίηση των στοιχείων του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων σχετικά με τις βροχοπτώσεις τα οποία και επιβεβαιώνουν ότι θα υπάρξουν σημαντικά προβλήματα επάρκειας νερού κατά τους θερινούς μήνες, εάν δεν γίνει ορθή διαχείριση των υδατικών πόρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων, υπάρχει μείωση των βροχοπτώσεων κατά 20,5% τους τελευταίους 7 μήνες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και κατά 30,2% συγκριτικά με τον μέσο όρο της τελευταίας 40ετίας. Παράλληλα, παρατηρείται αύξηση της μέσης θερμοκρασίας στο Νομό Χανίων την περίοδο Οκτώβριος 2011 – Απρίλιος 2014 κατά 1-3 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της τελευταίας 10ετίας».

Κατόπιν όλων των παραπάνω και σε συνέχεια της με Α.Π. 7834/25-4-2014 ερώτησης του κ. Βιρβιδάκη, και επειδή εάν συνεχιστούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες το πρόβλημα της επάρκειας του νερού μπορεί να παραταθεί εάν δεν ληφθούν μέτρα για την ανάπτυξη των υποδομών και την ορθή διαχείριση των υδατικών πόρων , ο κ. Βιρβιδάκης ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:

«Υπάρχει μεσομακροπρόθεσμο σχέδιο ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων σε συνδυασμό με την παράλληλη ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών και αν ναι ποιο είναι αυτό;»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook