Χανιά | Ερώτηση Βιρβιδάκη για Βόρειο και Νότιο οδικό άξονα

χανιά-ερώτηση-βιρβιδάκη-για-βόρειο-κα-147750

boak 1Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με θέμα «Σύμβαση Ανάθεση της παροχής υπηρεσιών “Αξιοποίηση απαλλοτριωθέντων ακινήτων από την κατασκευή ΒΟΑΚ, ΝΟΑΚ”», κατέθεσε την Τρίτη 5/8/2014 ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Στην ερώτησή του ο κ. Βιρβιδάκης αναφέρει:

«Στην με αριθμό πρωτοκόλλου 1353/4-7-2014 Απάντηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην με αριθμό πρωτοκόλλου227/19-6-2014 Ερώτησή μου με θέμα «Αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων (Θ.Ψ.Π.Χ.) σε όφελος της τοπικής κοινωνίας» αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής :

«… Έγινε σύμβαση μεταξύ Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης  (ΟΑΚ ΑΕ) και της Ένωσης Παρόχων Υπηρεσιών στις 06.05.2014, με σκοπό την διερεύνηση του θέματος για την ‘‘Αξιοποίηση απαλλοτριωθέντων ακινήτων από την κατασκευή ΒΟΑΚ, ΝΟΑΚ’’ και αναμένουμε τα αποτελέσματα…»

Η προαναφερθείσα  σύμβαση (Αριθμός Πρωτοκόλλου 2724/ 6-5-2014) αναφέρει μεταξύ άλλων «…Άρθρο 4: Παραδοτέο. Τα παραδοτέα είναι: Πλήρης φάκελος του ανωτέρω, στο άρθρο 1, περιγραφομένου φυσικού αντικειμένου σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή εις  τριπλούν».

Το δε άρθρο 1 μεταξύ άλλων αναφέρει: «… 1. Παραλαβή και έλεγχος της πληρότητας του αρχείου καταγραφής των απαλλοτριωμένων ακινήτων για την κατασκευή του ΒΟΑΚ και ΝΟΑΚ.

2.Διερεύνηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου αξιοποίησης ακινήτων, καθώς και της συμβατότητας και περιορισμών νομικού πλαισίου του Ο.Α.Κ. Α.Ε. για την αξιοποίηση αυτή.

3. Διερεύνηση χωροταξικών, πολεοδομικών, περιβαλλοντικών, τεχνικών και νομικών θεμάτων που αφορούν στα συγκεκριμένα ακίνητα.

4. Αυτοψία και επιθεώρηση των ακινήτων, καταγραφή της πραγματικής τους κατάστασης, διαπίστωση ανάγκης βελτιωτικών παρεμβάσεων, πολεοδομικός έλεγχος.

5. Προκαταρκτική εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας αξιοποίησης των ακινήτων. Προτάσεις για το είδος, τον τρόπο και το χρόνο της αξιοποίησης….».

Επειδή το άρθρο 3 : Προθεσμίες αναφέρει:  «Ο συμβατικός χρόνος για την παροχή υπηρεσιών ορίζεται σε τρεις (3) μήνες από την υπογραφή του παρόντος ιδιωτικού συμφωνητικού», ο κ. Βιρβιδάκης, ζητά από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων να του δοθεί σε ηλεκτρονική μορφή πλήρης φάκελος του περιγραφόμενου στο άρθρο 1 φυσικού αντικειμένου και ερωτά ποια είναι τα επόμενα βήματα για την αξιοποίηση του παραπάνω υλικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook