Χανιά | Επιχείρηση διάσωσης Νορβηγού στα Λευκά Όρη | Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του

χανιά-επιχείρηση-διάσωσης-νορβηγού-σ-344785

Επιχείρηση διάσωσης Νορβηγού ορειβάτη που έχει όπως τουλάχιστον είπε ο ίδιος στις Αστυνομικές αρχές χάσει τον προσανατολισμό του, κοντά σε περιοχή στο χωριό Ασκύφου και συγκεκριμένα στην πλαγιά »Γριας σωρός», έχει στηθεί από αργά το πρωί, από τις υπηρεσίες στα Χανιά.

Γριάς Σωρός

Γριάς σωρός

Για τον εντοπισμό του 31χρονου Νορβηγού έχει κινητοποιηθεί δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον σταθμό των Βρυσσών αλλά και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία των Χανίων με συνολικά πέντε άνδρες ενώ στις 4 το μεσημέρι  στάλθηκε στρατιωτικό ελικόπτερο Agusta Bell από τη βάση 133 το οποίο όμως επέστρεψε στη βάση του λόγω των ισχυρών ανέμων που πλήττουν την περιοχή.

»Γριάς Σωρός» το σημείο που έχει αποκλειστεί ο Νορβηγός 

griass

»Η κατάσταση της υγείας του είναι άσχημη, καθώς όπως μας ανέφερε στο τηλέφωνο δυσκολεύεται να αναπνεύσει, έχει υποθερμία, είναι εξαντλημένος και μας παρακάλεσε να βιαστούμε για να προλάβουμε τα χειρότερα. Εμείς εκτιμάμε ότι γύρω στις 5 οι άνδρες θα έχουν καταφέρει να τον προσεγγίσουν» δήλωσε στο zarpanews.gr o υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Χανίων Τάσος Κουρουπάκης.

Γριάς Σωρός

Γριάς σωρός

Επιπλέον, την νύχτα ο Νορβηγός προκειμένου να προφυλαχτεί από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες έμεινε σε σπηλιά και νωρίς το πρωί επικοινώνησε με τον αδελφό του στη Νορβηγία και του είπε ότι έχει αποκλειστεί.

anopoli

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 31χρονος βρίσκεται σε σημείο της περιοχής με μεγάλο υψόμετρο (στα 2332 μέτρα), με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δύσκολη η πρόσβαση καθώς η χιονόπτωση σε αυτά τα ύψη, η ομίχλη, η βροχή και οι χαμηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν το έργο των Πυροσβεστών.

Γριάς Σωρός

Γριάς σωρός

Αναμένεται επίσης δύναμη της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο.

zarpanews.gr

Τελευταία ενημέρωση 17.00

φωτoγραφίες Cristoph Becker

2 thoughts on “Χανιά | Επιχείρηση διάσωσης Νορβηγού στα Λευκά Όρη | Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook