Χανιά | Επιτυχημένη η εκδήλωση ιστιοπλοΐας του Ν.Ο. Χανίων | Photos

χανιά-επιτυχημένη-η-εκδήλωση-ιστιοπλ-644145

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στο θέατρο «Βλησίδης» παρουσιάστηκε η αξία της ιστιοπλοΐας και το έργο του Ομίλου, έγινε η απονομή πτυχίων τους απόφοιτους σχολής ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας, καθώς και η βράβευση των νικητών για το τοπικό πρωτάθλημα ανοικτής θάλασσας 2017. Επίσης, έγιναν βραβεύσεις των μικρών κυβερνητών Optimist και Laser.

Η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου, Χαρούλα Πράπα Μυλωνάκη αναφέρθηκε στο σοβαρό έργο που επιτελούν οι έφοροι και οι προπονητές, καθώς και ο εκπαιδευτής της σχολής ιστιοπλοΐας.

Συνεχάρη τους αποφοίτους της σχολής, καθώς και τους βραβευόμενους αθλητές. Ο υπεύθυνος ανάπτυξης του τμήματος ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου, Κωνσταντίνος Μανιουδάκης παρουσίασε με προβολή διαφανειών την αξία της ιστιοπλοΐας γενικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις επιμέρους δραστηριότητες.

Η ΣΧΟΛΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων πρωτοπόρος στον τόπο του ξεκίνησε το 1984 το άθλημα της ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας και τις πρώτες σχολές σε στενή συνεργασία με τον Π.Ο.Ι.Α.Θ. Συμπληρώνονται σήμερα 43 σχολές με σύνολο 600 μαθητές. Από τότε μέχρι και σήμερα βασικός εκπαιδευτής είναι ο άξιος και έμπειρος, Μάκης Βασιλάκης.

Ο κ. Μανιουδάκης αναφέρθηκε στο σκοπό της σχολής και στους τομείς εκπαίδευσης, παροτρύνοντας τους απόφοιτους να συνεχίσουν την ιστιοπλοΐα προς απόκτηση εμπειρίας ώστε να γίνουν ικανοί κυβερνήτες, αξιοποιώντας ευκαιρίες που τους παρέχονται στον τόπο μας.

Με στόχο την διάδοση του αθλήματος, επεσήμανε την μακρά συνεργασία του Ναυτικού Ομίλου με το Πολυτεχνείο Κρήτης, διαθέτοντας το εκπαιδευτικό του σκάφος και ευχαρίστησε για την πρόσφατη οικονομική συμβολή του Πολυτεχνείου στα έξοδα συντήρησης του.

ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Ακολούθως, ο κ. Μανιουδάκης παρουσίασε την αξία του πρωταθλήματος το οποίο διοργανώνεται από κοινού μεταξύ του Ναυτικού Ομίλου και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων επί 11 χρόνια με την θέσπιση του επαμειβόμενου κυπέλλου. Για το 2017 διεξήχθησαν συνολικά 15 αγώνες, έλαβαν μέρος 9 σκάφη και ένα σύνολο 50 αθλητών.

Στο σημείο αυτό επεσήμανε την αξία για τους ιδιοκτήτες ναυταθλητικών σκαφών χωρίς τα οποία δεν θα υπήρχε το άθλημα της ανοικτής θάλασσας στα Χανιά και ευχαρίστησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για τις παρεχόμενες λιμενικές διευκολύνσεις.

Η ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ ΤΡΙΓΩΝΟΥ

Στο τμήμα αυτό όπου μικρά παιδιά από 6 ετών ξεκινούν το άθλημα «χτυπά» η καρδιά της ιστιοπλοΐας. Πρωτοπόρος ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων ξεκινά το 1974 με τα πρώτα σκάφη Optimist. Σήμερα το τμήμα βρίσκεται σε ζηλευτό επίπεδο, διαθέτοντας μια θαυμάσια υποδομή με λιμενική εγκατάσταση και αξιοποιώντας λουτρά, γυμναστήριο, αίθουσα διδασκαλίας και πισίνες του κολυμβητηρίου. Συνολικά διαθέτει 15 σκάφη Optimist (παιδιά 6-15 ετών) και Laser (άνω των 15 ετών) και ένα συνολικό αριθμό 35 αθλητών. Τα προγράμματα έχουν σκοπό την καλλιέργεια της αγάπης προς τη θάλασσα και την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και της αποφασιστικότητας, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην ασφάλεια στη θάλασσα.

Ο κ. Μανιουδάκης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει ο Ναυτικός Ομιλος στην επιλογή των προπονητών και παρουσίασε τους δύο καινούργιους, που παρέλαβαν τη σκυτάλη από τον Αντρέα Σηφάκη. Είναι ο Βασίλης Κοζωνάκης και ο Θανάσης Γκιόκας οι οποίοι και παρουσίασαν τις ομάδες τους.

Ο κ. Μανιουδάκης αναφέρθηκε στο έργο του Αντρέα Σηφάκη ο οποίος ως προπονητής επί μακρόν χρόνο με απόλυτη προσήλωση και με την ικανότητα που τον διακρίνει οδήγησε το τμήμα σε μια σταθερά ανοδική πορεία στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα. Μάλιστα, η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου του απένειμε τιμητικό δίπλωμα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων ευχαρίστησε θερμά την εταιρεία «Μύλοι Κρήτης ΑΕ» για την πολύτιμη συμβολή της σε διάφορους τομείς και ιδιαίτερα στην μεταφορά των σκαφών στους τόπους της Κρήτης όπου διεξάγονται οι διασυλλογικοί αγώνες, την εταιρεία «Μεσογειακοί Καθαρισμοί ΑΕ», η οποία ως πολύτιμος χορηγός του τμήματος επί μακρόν χρόνο συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξή του, την ΑΝΕΚ LINES για τις σημαντικές διευκολύνσεις που παρέχει για τις μετακινήσεις των σκαφών και αθλητών σε τόπους της Ελλάδας όπου διεξάγονται περιφερειακά και πανελλήνια πρωταθλήματα, τους γονείς των αθλητών που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο Ναυτικό Ομιλο, δίνοντας στους ανθρώπους του την ικανοποίηση ότι συμβάλλουν στη διαμόρφωση σωστών χαρακτήρων και τέλος σε όλους όσοι με την παρουσία τους στην εκδήλωση τίμησαν το Ναυτικό Ομιλο και τους βραβευθέντες, μεταξύ αυτών τους εκπροσώπους του Ναυστάθμου Κρήτης, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, του Πολυτεχνείου Κρήτης και τον πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, Τάσο Νικολάου.

ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ

• Απονομή πτυχίων ιστιοπλοΐας στη σχολή ανοικτής θαλάσσης της 43ης σειράς το 2017: Νικόλαος Αγγελάκης, Γεωργία Καλιακάτσου, Γεώργιος Καραδημήτρης, Λητώ Καραμπίνη, Ευάγγελος Κεχαγιάς, Νικόλαος Μαούνης.

• Απονομή Διπλωμάτων

Στο σκάφος ΠΑΝΕΦΗ 2 για την 1η νίκη του στο τοπικό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας για το 2017, με κυβερνήτη τον Εμμανουήλ Μπαρμπόπουλο και πλήρωμα τους Παναγιώτη Μπαρμπόπουλο, Γεώργιο Παπαδάκη, Νεκταρία Λαβούτα, Ηλία Μπαρμπόπουλο, Γεώργιο Μαρκάκη, Νικόλαο Παπαμιχελάκη, Θεόδωρο Γιαννερίδη και Εμυ Παπακωνσταντίνου.

Στο σκάφος ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ για την 2η νίκη του στο τοπικό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας, με κυβερνήτη τον Κωσταντίνο Μανιουδάκη και πλήρωμα τους Κωσταντίνο Πλανάκη, Κωσταντίνο Λουκάκη, Νικόλαο Περβανά, Αθανάσιο Πελεκάνο και Γεώργιο Αναστασόπουλο.

Στο σκάφος ΓΛΑΥΚΗ για την 3η νίκη του στο τοπικό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας, με κυβερνήτη τον Κωσταντίνο Μάμαλη και πλήρωμα τους Ματθαίο Χαροντάκη, Νικόλαο Ζαχαριουδάκη, Μικαέλα Βασιλειάδη, Γεώργιο Λαμπρινάκη, Θανάση Γκιόκα, Σπύρο Μαθιουδάκη, Βασίλειο Πολίτη, Ιωάννη Παχάκη και Λάμπρο Λαμπρινάκη.

• Απονομή στους αθλητές ιστιοπλοΐας για τη συμμετοχή τους στη σχολή Optimist: Βάρβαρη Νικόλαο, Καβαλλάρη Χρυσούλα, Κανελάκη Αλεξ, Κανελάκη Αρτεμις, Κανελάκη Αρτέμη, Κονταξάκη Αντώνιο, Μαζανάκη Παύλο και Πλατσιδάκη Κώστα.

• Απονομή στους αθλητές ιστιοπλοΐας Laser: Καποκάκη Μιχαήλ, Νικηφοράκη Ελένη, Παγανέλη Ιωάννη, Περβολαράκη Χρήστο.

• Απονομή στους αθλητές ιστιοπλοΐας Τριγώνου για την επιτυχημένη συμμετοχή τους στο προαγωνιστικό τμήμα: Βάρβαρη Ελεάνα, Δασκαλογιάννη Αρη, Κοκολινάκη Μιχαήλ, Μπριτζολάκη Αλέξανδρο, Μπλεμπλιδάκη Παναγιώτη, Σεργάκη Σοφία, Σηφάκη Μανώλη, Σινάνη Κωνσταντίνα, Σταυρουλακη Αρτέμιο, Φυλλαδιτάκη Γεώργιο, Μηνά Αλέξανδρο, Σαφαριάδη Δανιήλ, Σολιδάκη Ραδάμανθυ-Ιάσωνα.

• Απονομή στους αθλητές ιστιοπλοΐας Τριγώνου για την επιτυχημένη συμμετοχή τους στο αγωνιστικό τμήμα: Αλιπράντη Ωρίωνα, Ζαχαριουδάκη Γεώργιο, Λογοθέτη Εμμανουήλ, Μπούλακα Μάριο, Σταυρουλάκη Αντώνιο, Τσεμεντζή Παντελή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook