Χανιά | Επιτέλους… 320.000 ευρώ για 1.000 περίπου νέους κάδους

χανιά-επιτέλους-320-000-ευρώ-για-1-000-περίπου-248482

Προχωρά η προμήθεια περίπου χιλίων νέων κάδων απορριμάτων στον Δήμο Χανίων με σκοπό, σε ένα τετράμηνο ο διαγωνισμός να έχει ολοκληρωθεί και να ξεκινήσει τμηματικά η αντικατάσταση των παλιών που στην πλειοψηφία τους είναι κατεστραμμένοι.

kadoi11Σήμερα, η οικονομική επιτροπή, ενέκρινε δαπάνη ύψους 320 χιλιάδων ευρώ για τον σκοπό αυτό, μετά την έγκριση της προμήθειας από το δημοτικό συμβούλιο, στις 29 του περασμένου Απριλίου. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο μεγάλο ποσό «μπαίνει» σε κωδικό καθαριότητας και αναμένεται να καλύψει την αγορά ακόμη και 1.000 κάδων, με την εργολαβική έκπτωση. Η προμήθεια θα προχωρήσει με διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό, ο οποίος θα προκηρυχθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Θα πάρουμε σιδερένιους κάδους με πλαστικό καπάκι ώστε να αποφεύγεται ο θόρυβος κατά την αποκομιδή, με πάτο 2,5 χιλιοστών, για να μην σαπίζει» λέει στο zarpanews.gr, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Μιχάλης Κοτζαμιχάλης και τονίζει ότι σε άξονα πενταετίας, η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει να εκσυγχρονίσει τον στόλο των περίπου 5.500 κάδων του Δήμου Χανίων, με προμήθεια νέων και επιδιόρθωση των παλιών.

Παράλληλα, το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει προκήρυξη για αγορά νέων απορριματοφόρων και εκσυγχρονισμό των παλιών.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook